Közel félszáz veszprémi gól a nyitányon

A címvédő Telekom Veszprém 49-31-re győzött a vendég Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I szombati nyitómérkőzésén.

Kapusvédésekkel indult a találkozó, előbb Tomic, majd Biosca hárított. Ezt követően Pechmalbec pillanatai következtek, egymás után kétszer is betalált, amivel 2-0-ra vezettünk a 2. percben. Biosca védést védésre halmozott, elöl pedig sorra jöttek a gólok, aminek köszönhetően már hét találattal vezetünk (10. perc 8-1). Jött is az időkérés Bíró Balázstól. A játékmegszakítás után állandósulni látszódott a hétgólos differencia. Egészen a 18. percig, amikor Marguc második találata után már 14-4-re sikerült meglépnünk. A félidő hajrájára fordulva, 18-7-es állásnál kikérte második idejét is a Gyöngyös. A játék képe ez után sem változott sokat. Egy perccel a szünet előtt Bodor Márk begyűjtötte harmadik kiállítását is, így számára idő előtt véget ért a találkozó. A félidőben 22-12 állt az eredményjelzőn.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második játékrész elején felváltva potyogtak a gólok, így a különbség nem változott (33. perc 25-15). A folytatásban Nagy védések és Fabregas találatok jellemezték az összecsapást, az állás pedig 32-20 volt miután Bőti Dominik is megszerezte első találatát a K&H Ligában. Az olló pedig tovább nyílt a két együttes között, miután Vailupau megszerezte saját maga negyedik találatát (43. perc 36-21). A találkozó hajrájára fordulva továbbra is tartottuk tizenöt gólos előnyünket. A Gyöngyös ellen az összes mezőnyjátékosunknak sikerült betalálnia és végül magabiztosan nyertük meg első bajnoki meccsünket. Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 49-31

Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 49:31 (22:12)

Telekom Veszprém: Biosca, Corrales, Nagy – Omar 4, Sandell 4, Ligetvári 2, Marguc 3, Remili 3, ElDeraa 3, Bőti 1, Pechmalbec 9, Vailupau 5, Casado 6, Fabregas 6, Kosorotov 3

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomic, Gyánti – Ubornyák 4, Potisk 1, Jaros, Varsandán, Bura 2, Hegedűs 6, Lakosy 3, Bodor 2, Schmid 2, Nagy, Edwards 1, Schäffer 6, Gráf 2, Pietruszko 2

Kiállítások: 6 perc ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 2/2

Edzői nyilatkozatok

Bíró Balázs: Először is gratulálok a hazai csapatnak. Nehéz ezt így értékelni, hiszen nincs egy súlycsoportba a két csapat. Világsztárokkal játszottunk ma és pont ezért sem vette ellenfelünk ezt félvállról. A tempóból, minőségből kaptunk ma egy kis ízelítőt. Úgy jöttünk ma ide, hogy a munkát, amit beletettünk az alapozásba szerettük volna viszont látni, kicsit halványabb volt a teljesítményünk, de természetesen a srácok küzdöttek. Ma ez erre volt elég. Még mindig nagy élmény itt kézilabdázni, gratulálok és a legjobbakat kívánom a Veszprémnek.

Momir Ilic: Az első tétmeccset játszottuk itt ma ebben a szezonban a Veszprém Arénában. Nagyon szuper volt, elégedett vagyok. Az első 15 percben komoly rajtot tudtunk venni. Tudtunk futni. Összességében elégedett vagyok.

A pályán belülről

Hegedűs Márk: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek. Kaptunk ma egy kis Ízelítőt, hogy csinálják a kézilabdát a legfelsőbb szinteken. Ilyen keret talán még nem volt itt Veszprémben mióta én kézilabdázom. Sok sikert kívánok nekik!

Ignacio Biosca: Büszke vagyok a csapatra, hiszen az első perctől kezdve látszódott, hogy mindenki meg akarja nyerni a találkozót. Védekezésben és támadásban is jól játszottunk, elégedett vagyok a Gyöngyös elleni mérkőzéssel.