Könnyed veszprémi siker a Csurgó ellen

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 40-29-re legyőzte a Csurgót a férfi kézilabda NB I szerdai találkozóján.

A találkozót csapatunk kezdte jobban és Vailupau találata után a harmadik perc elején már 3-1-re vezettünk. A Csurgónak nem sokkal később sikerült egyenlítenie (5. perc 3-3), viszont miután emberhátrányba kerültek, visszaállítottuk kétgólos előnyünket. A forgatókönyv hasonlóan alakult a folytatásban, előbb feljött döntetlenre a Csurgó, majd ismét megléptünk. Pechmalbec szélső találatai után először a találkozó során három gól volt a differencia (13. perc 10-7). Corrales több védést is bemutatott, amit elöl ki is használtak a fiúk, aminek köszönhetően már öt találat volt az előnyünk. Ezt követően állandósulni látszódott a különbség, egészen a 23. percig, amikor 14-11-re zárkózott Baranyai Norbert együttese. Közelebb azonban nem sikerült, pár támadással később ismét öt gól volt a két alakulat között (25. perc 16-11). A félidei, 19-12-es eredményt Pechmalbec alította be.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A szünet utáni első pillanatok a vendégeknek sikerült jobban, Herceg és Markez találatai után már csak négy gól volt a hátrányuk (32. perc 19-15). A második játékrész elején két találatig jutó Herceg piros lapot kapott miután ziccerben szabálytalankodott Marguccal szemben. Azonban ezt követően is tartották magukat a csurgóiak, ezért Momir Ilic időt is kért a 38. percben 23-19-es vezetésnél. Ami láthatóan segített is, hiszen a játékmegszakítás után két gyors góllal már hattal vezettünk. Remili szabálytalansága után viszont piros lapot kapott, így neki is idő előtt véget ért a mérkőzés. Negyed órával a találkozó vége előtt magabiztosan, 29-21-re vezettünk. Pechmalbec ötödik lövéséből ötödik gólját szerezte, amivel már tíz találat volt az előnyünk (48. perc 32-22). A mérkőzés utolsó részében felváltva estek a gólok, így a differencia nem változott. Végül 40-29-re nyertünk második magyar bajnoki meccsünket.

Edzői nyilatkozatok

Baranyai Norbert: Ez egy igazi első fordulós mérkőzés volt, vártuk nagyon már a kezdést. A mérkőzés első részében sikerült azt a játékot játszanunk, amit szerettünk volna, de a megállító faultok hiányoztak a játékunkból. A második játékrészben tudtunk zárkózni, azonban a piros lap miatt elvesztettük a fonalat, belehibáztunk. Sok hibánk volt főleg, koncentrációból adódóan. Örülök az egyéni teljesítményeknek és gratulálok a saját csapatomnak is. Persze a hazai csapatnak is és sok sikert kívánok nekik!

Momir Ilic: Gratulálok a jó mérkőzéshez a csapatomnak, jó ellenféllel csaptunk ma össze, akik végig küzdöttek és jól játszottak ma. Jó és izgalmas mérkőzés volt, elégedett vagyok a teljesítményünkkel és főleg a játékosok hozzáállásával. Kemény felkészülésen vagyunk túl és holnap hosszú útra indulunk, Törökországba, ahol az első trófeáért játszunk majd a SEHA Ligában.

A pályán belülről

Holló Balázs: Gratulálok a Veszprém csapatának, papírforma eredmény született, de nem feltartott kézzel jöttünk ide. A visszarendeződéssel voltak problémáink, sok elkerülhető gólt kaptunk, emiatt. Most az Eger ellen készülünk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek.

Mikita Vailupau: Köszönöm a szurkolóknak, nagy meccs volt, egy igazán jó mérkőzés láthattak azok, akik kilátogattak ma. Sok védéssel, góllal, igazi csatával és harccal. Meg kell tartanunk ezt a tüzet, meg kell mutatnunk minden meccsen, hogy mi a célunk. Van időnk a fejlődésre, a Csurgó egy kemény ellenfél és ráadásul ellenünk mindenki meg akarja mutatni, hogy mit tud. Szeretnénk mindent megnyerni idén, Magyar bajnokságot, kupát…

Telekom Veszprém – Csurgói KK 40:29 (19:12)

Telekom Veszprém: Corrales, Nagy – Omar 4, Sandell 2, Nilsson 1, Ligetvári, Marguc 4, Remili, Mahé 2, ElDeraa 2, Bőti, Pechmalbec 6, Vailupau 7, Casado 3, Fabregas 5, Kosorotov 4

Csurgói KK: Holló, Füstös – Spruk 1, Zagar 4, Bazsó 1, Herceg 5, Krsmancic 5, Borsos, Papp 4, Szeitl 1, Gábor 1, Vasvári, Gebhardt, Mazurek 1, Markez 5, Tufegdzic 1

Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 3/0