Tornagyőztes a Telekom Veszprém!

A Telekom Veszprém 32:31-re legyőzte a fehérorosz Meskov Bresztet a törökországi férfi kézilabdatorna szombat esti döntőjében.

Az első gólunkat Mikita Vailupau szerezte. Pályán Casado, Kosorotov, Remili, Fabregas, Vailupau, Mahé, védekezésbe Ligetvári érkezett. A kapuban Nacho Biosca. Az első 5 perc a Meshkové volt, könnyedén szerezték a gólokat felállt fal ellen. 5 perc után 5-2-t mutatott az eredményjelző. A 10. percben Shumak kapott két perces büntetést, majd a 10-es mezben játszó Aliaksandrt is kiszórták, így kettős emberelőnyben játszhattunk bő másfél percig. Egy hosszú Meskhov támadás után, kontrából Mikita Vailupau szerzett gólt. (5-5) A Veszprém dinamikusabban játszott a következő percekben, de elszakadni nem tudott ellenfelétől. Yehia ElDeraa passzai és Mikita Vailupau hetesei révén tartotta az előnyét. 18 perc játék után 8-8 volt, majd 9-8-as állásnál Momir Ilic időt kért. Az időkérés után a Meshkov meglépett 11-8 volt a 21. percben. A kapuba Nagy Benedek állt be. A Meshkov továbbra is élesebben és pontosabban játszott, 13-10 volt az állás a 23. percben. Nagy Benedek mutatott be két gyönyörű védést, de támadásban hibáztunk párat. Yahia Omar érkezett a pályára. 14-12 volt az állás a 26. percben. A félidő: 18-15.


Fotó: SEHA Liga

A második félidő Kentin Mahé kétperces büntetésével kezdődött, vállal ütközésért. A pályán Marguc, Remili, Fabregas, Pechmalbec, Casado, Mahé. A kapuban Nagy Benedek. Aki, Nedim Remili kiállítása után hetes hárított. 5-1-es védekezés Casadoval zavaróban, ami jól működött. Az állás 20-17. Feszült hangulat jellemezte a következő perceket. Marguc hetesével, majd Casado lerohanás góljával 22-20-ra jöttünk fel. Jó védekezés, Fabregas, Ligetvári, Casado nagyszerűen mozgott a falban, Nedim Remili pedig a hátán vitte a csapatot, szépgólokat lőtt. 23-22 volt az állás a 43. percben. Fabregas találatával egyenlítettünk a 44. percben, 25-25. Majd Kentin Mahé kapott pirosat egy labdaszerzés után. A vezetést 27-28-nál szereztük meg az 53. percben. Momir Ilic időt kért, az utolsó percre 31-31-es döntetlennel kanyarodtunk rá. A vége 31-32 a Veszprémnek.

Edzői nyilatkozatok

Momir Ilic: Gratulálok a Brestnek a jó játékhoz, A mi oldalunkról, nem játszottunk jól az első félidőben, nem voltam elégedett. A szünetben a srácoknak mondtam, egy védéssel, 14 technikai hibával ezt nem lehet így. Aztán a másodikban váltottunk 5-1-es védekezésre. Sikerült visszajönnünk és nyerni, de végig kemény küzdelem volt.

Eduard Koksarov: Gratulálok a Veszprémnek, csalódottak vagyunk az eredmény miatt, közel voltunk hozzá, hogy nyerjünk, de összességében, ahogy játszottunk, az jó volt. Vannak sérültjeink, kulcspozíciókban is, de boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubbal, mint a Veszprém, ilyen jó meccset sikerült játszanunk.

Meshkov Brest – Telekom Veszprém 31:32 (18:15)

Telekom Veszprém: Corrales, Nagy, Biosca – Yahia, Sandell 2, Nilsson, Ligetvári, Marguc 2, Remili 7, Mahé 2, ElDeraa 1, Bőti, Pechmalbec 2, Vailupau 9, Casado 3, Fabregas 3, Kosorotov 1.

Meshkov Brest: Usik, Zabolotin – Yurynok 2, Yarosh, Viarheichyk 2, Shumak 5, Zhyla 2, Shynkel 1, Shkurinskiy 8, Harbuz, Padshyvalau 1, Kuran 5, Stjepsanovic, Matijasevic 2, Budzeika, Chmel, Pavel.

Kiállítások: 10 perc ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 9/8