Háromból három!

3:1-es győzelmet aratott a VEHIR-VESC együttese a női röplabda NB I 3. fordulójában a Szeged otthonában.

Az első szett csak a játszma közepéig volt szoros, utána simán hozta a Veszprém, majd a másodikban fordult a kocka és hasonló forgatókönyv után egyenlítettek a vendéglátók.

A folytatás nagy csatát hozott, de a VESC kevesebbet hibázott a kulcspillanatokban, így ismét Tumpech Ádám tanítványai szereztek vezetést. Szegedi pontokkal indult a negyedik szett és a vendégek csak 15-14-nél tudták a maguk javára fordítani az állást. Innen még kétszer visszakapaszkodott az SZRSE, de a nagy napot kifogó Charlotte Richards – Debora Araújo páros pontjainak köszönhetően ezt a felvonást is a veszprémiek nyerték, amely összességében 3-1-es sikert ért számukra.


Fotó: archív

A VEHIR-VESC gárdája ezzel harmadik bajnokiján is három pontnak örülhetett, így továbbra is a tabella második helyén állnak.

Tumpech Ádám: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első szettben sikerült kihasználni az ellenfél hibáit. A másodikban viszont ez a tendencia megfordult és sok hibával játszottunk, amit a Szegednek sikerült kihasználnia. Végül többször hátrányból fordítva sikerült megnyerni a harmadik és negyedik játszmát. Nagy gratuláció a csapatnak, mert a mai napon küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk.

Női Röplabda NB I 8. forduló
Vidux-Szegedi RSE – VEHIR-VESC 1:3 (-17, 18, -17, -18)
Szeged, 92 néző. Vezette: Nagy – Bátkai-Katona.

SZRSE: Bálint 3, Kovács-Fiskus 14, Hűse 1, Kádár 10, Munsterman 12, Lefforge 6. Csere: Nagy, Nagy-Hegyesi (liberók), Kujundzic. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

VESC: Piltman 2, Richards 22, Bozsó 3, Deli 2, Araújo 20, Sólyomvári 13. Csere: Bődi (liberó), Molnár-Pintér. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.