Ötödször is nyert a VEHIR-VESC

Az újonc Kispest ellen aratta szezonbeli ötödik győzelmét a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdacsapata.

A veszprémi hölgykoszorú az első pár pont után uralta az első szettet és Charlotte Richards vezérletével 25:16-ra hozták a játszmát.

Szorosabban alakult a második szett. A Kispest egészen 13:13-ig tartani tudta a lépést a hazaiakkal, de Sólyomvári Evelin látványos blokkja után már 17:13 állt az eredményjelzőn. Innen egyszer még visszakapaszkodtak a fővárosiak, a 2:0-ás veszprémi vezetést azonban nem tudták megakadályozni.

Jól kezdte a VESC a harmadik szettet, hiszen Deli Zsófia ásznyitását követően 9:3-ra vezettek. Ezt követően azonban megakadt a vendéglátók játéka és egészen 9:8-ig zárkóztak a fővárosiak. Légiósai lendítettek egyet a Veszprém játékán, miközben egyre többet hibázott a Kispest. Takács Gergely tanítványai azonban megtáltosodtak a szett közepére és ismét nyílttá tették azt. Szalczinger Fanni és Piltman Kinga pontja a legjobbkor jött, de 23:18 után újfent nagy hajrába kezdett az újonc együttes. Tumpech Ádám tanítványai viszont jól bírták a hajrát és végül lezárták a 81 percet találkozót. A vége 3:0-ás hazai siker.

Tumpech Ádám: Az előző héten arról beszéltem, hogy dolgozunk a kritikus pontokon és igyekszünk ezeket kijavitani. Úgy érzem, hogy ebben léptünk előre. Amellett, hogy a pontos bejátszásokból való befejezéseink nem úgy működtek, ahogy szerettük volna, nem adtunk az ellenfélnek túl sok ingyen pontot. Látjuk, hogy a bajnokságban a Kispest sokaktól lop szetteket, néhol már pontokat is a lelkes játékkal, így aztán nem meglepő, hogy az utolsó szett egy kicsit szorosabbra sikerült. Örülök az eredménynek és a három pontnak és nagyon szeretném megköszönni a közönségnek a biztatást, mert akkor adták a legnagyobb erőt, amikor a legjobban kellett!

Női röplabda NB I 5. forduló
VEHIR-VESC – Kispest SE 3:0 (16, 18, 22)
Veszprém, 72 néző. Vezette: Vigh, Nagy.
VESC: Sólyomvári 10, Richards 17, Bozsó 2, Deli 2, Araújo 13, Sevinger 2. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Molnár-Pintér, Piltman 4, Kovács, Szalczinger 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.
Kispest: Rózsa 1, Kőszegi 8, Poós 3, Lisztes 13, Rácz 5, Bakai 6. Csere: Horváth (liberó), Béni, Pedranzini 1, Törköly 1, Aleksikj 3. Vezetőedző: Takács Gergely.