Elvitte a pontokat a Budaörs

A VEHIR-VESC együttese öt győzelem után először maradt alul az NB I-ben és a harmadik helyről várhatja a folytatást.

Veszprémi ponttal indult a VEHIR-VESC – Budaörs női NB I-es röplabda mérkőzés, majd a vendégek vették át a kezdeményezést és meglógtak öt ponttal. Tumpech Ádám rövid időn belül mindkét idejét kikérte és a második után el is kezdtek zárkózni a házigazdák. Ujvárosi Levente is magához rendelte övéit és a szünet után ismét a piros mezesek játszottak hatékonyabban, akik 25:18-ra be is húzták az első felvonást.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a második szett elején, majd hiába harcolt ki ötpontos előnyt a VESC, a Budaörs kisvártatva ott loholt a nyakukon. Hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb a hajrára kanyarodva, de végül a vendégek hibáztak kevesebbet, akik így kétszettes előnyre tettek szert.


Fotó: archív

Nyugodtabban kezdte a harmadik játszmát a veszprémi együttes és pillanatok alatt megléptek hat ponttal. A vendégek időkérését követően már közte tíz volt az állás, a különbség pedig folyamatosan nőtt a csapatok között. Végül 25:10-re nyerte a szettet a VESC, így egyet lefaragtak hátrányukból Sevinger Eszterék.

A folytatásban is a meccsben maradásért küzdöttek a kékmezes házigazdák, de erre a szettre ismét összekapták magukat a Pest vármegyeiek. Hiába kezdtek jól Charlotte Richardsék, a játszma közepén már a Budaörs járt előrébb, de 20:20-nál ismét döntetlen volt az állás. Két vendég pont után Tumpech Ádám kért időt, majd három meccslabdához jutottak a vendégek, amiből hiába hárítottak kettőt a hazaiak, végül mégis a BDSE örülhetett.

Tumpech Ádám: Gratulálok a Budaörsnek. A mérkőzés legnagyobb részében, a játék minden elemében jobbak voltak nálunk.

Női röplabda NB I
VEHIR-VESC – Budaörsi DSE-Emericus 1:3 (-18, -22, 10, -23)
Veszprém, 80 néző. Vezette: Varjasi, Szél.
VEHIR-VESC: Deli 2, Araújo 15, Sevinger 5, Piltman 2, Richards 18, Bozsó 4. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Sólyomvári 15, Molnár-Pintér, Kovács. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.
BDSE: Pisák L. 1, Horváth 20, Hernády 13, Pisák F. 17, Drávecz 7, Katona 4. Csere: Ujvárosi, Berkó (liberók), Pásztor, Flach, Kiss. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.