Könnyed veszprémi siker

A címvédő és továbbra is százszázalékos Telekom Veszprém - a csütörtöki, plocki Bajnokok Ligája-vereség után - könnyedén győzött Balatonfüreden a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A találkozót csapatunk kezdte jobban, előbb Sandell, majd Descat talált be, amivel 2-0-ra vezettünk a 2. percben. Ezt követően is a mi akaratunk érvényesült a pályán, zsinórban három találatot szereztünk, aminek köszönhetően már öt góllal megléptünk (5. perc 0-5). Időt is kért György László. A játékmegszakítás után két büntetőt is kiharcolt a Balatonfüred, azonban az elsőt fölé lőtték, a másodikat pedig Corrales hárította. Ezeket sorra kihasználtuk elöl, így már 8-0-ra vezettünk. A hazaiak első gólját Szmetán szerezte a 9. percben. A játékrész feléhez érve már tíz találat volt az előnyünk, miután Mahé is megszerezte első gólját (18. perc 6-16). Corrales, aki a 150. meccsét játszotta Veszprém mezben, továbbra is pazar formában védett. Ligetvári első találata után pedig már 8-20 állt az eredményjelzőn. György László ki is kérte második idejét. Azonban ez sem segített a csapatán és a különbség tovább nőtt. A félidőben 23-10-re vezettünk.


Fotó: handballveszprem.hu

A szünet után sem változott sokat a játék képe, folyamatosan növekedett a két együttes között a differencia (32. perc 10-25). Corrales-hez hasonlóan a második félidőre érkező Nagy is ihletett formában védett. Marguc helyett Végh érkezett, aki első alkalommal lépett pályára a felnőtt csapatban. Nilsson második gólja után már tizennyolc találat volt az előnyünk. A 48.percben fiatal jobbszélsőnk, Végh Bálint is megszerezte első találatát a felnőtt alakulatban, majd csapatkapitányunk is bevette Bősz kapuját, így már húsz volt a két alakulat között. A hajrára fordulva tovább nyílt az olló a két gárda között, 5 perccel a vége előtt 43-19-re vezettünk. Végül végig vezetve, 46-21-es győzelmet arattunk az év utolsó mérkőzésén.

Edzői értékelések

György László:
Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek a mai győzelemhez. A játék minden elemében fölénk nőttek. Mentálisan is elveszítettük azt az összecsapást, nem tudtunk talpra állni a kihagyott helyzeteink után. Emiatt már az első félidőben nagy különbség alakult ki. Mély gödörben vagyunk, amiből próbálunk kimászni. Keressük a megoldást. Az biztos, hogy ez a meccs most nem tett jót nekünk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek minden fronton.
Momir Ilic: Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, hiszen nagyon komolyan vették ezt a találkozót a plocki vereséget követően is. A GOG és Wisla Plock elleni mérkőzéseket leszámítva azt gondolom, hogy jó szezont futottunk eddig. Büszke vagyok a játékosaimra és minden jót kívánok nekik az Európa-bajnokságra. Ha ugyanezzel az energiával folytatjuk majd a szezont, akkor elérhetjük a céljainkat. Minden jót kívánok a Balatonfürednek.

A pályán belülről

Kemény László:
Mindenki tisztában van vele, hogy a Veszprém más erőt képvisel. Ezt ma meg is mutatták, mi pedig a tudásunk alatt teljesítettünk. Valóban szükségünk van a szünetre. Rendeznünk kell a sorainkat annak érdekében, hogy tavasszal jobban teljesítsünk. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok.
Végh Bálint: Szeretném megköszönni az edzőpárosnak, hogy lehetőséget adtak nekem. Úgy gondolom, hogy élvezhető meccs volt. Próbáltunk mindent megtenni, amit az edzők kértek és azt gondolom, hogy sikerült is.

Balatonfüredi KSE – Telekom Veszprém 21:46 (10:23)
Balatonfüredi KSE: Bősz, Andó – Kemény 4, Kovács, Sretenovic 3, Varga 2, Bóka, Szmetán 6, Németh 1, Gostovic 1, Sikosek, Dénes, Kljun 1, Malinovic, Hornyák 3, Szűcs
Telekom Veszprém: Corrales, Nagy – Omar 1, Descat 7, Sandell 5, Nilsson 7, Elísson 4, Ligetvári 4, Marguc 1, Remili 1, Végh 3, Mahé 3, Pechmalbec 1, Casado 2, Fabregas 2, Kosorotov 5
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/1 ill. 1/1