Nem ment a hiányzók nélkül

Háromszettes vereséget szenvedett a VEHIR-VESC együttese a listavezető TFSE otthonában a női röplabda NB I szombati mérkőzésén.

Tumpech Ádám vezetőedző amerikai pontgyárosára, Charlotte Richardsra, valamint egyik centerére, Bozsó Blankára sem számíthatott a fővárosiak ellen, így a veszprémiek felforgatott kezdőcsapattal álltak fel.

Ennek ellenére jól kezdték az összecsapást Sevinger Eszterék, de a korai vezetést követően és a hazaiak időkérése után magasabb fokozatra kapcsoltak a vendéglátók, akik végül 25:15-re hozták az első felvonást. Alaposan bekezdett a TFSE a második játszma elején és Tumpech Ádám hiába próbálta cserékkel felrázni az övéit, a hazaiak ezt a játszmát is könnyedén nyerték. A harmadik felvonásra pedig nem tudtak megújulni a vendégek, így a végén Tatár Grétáék örülhettek.

A VESC gárdájára most egy hét szünet vár a bajnokságban, január 27-én a Szeged együttesét fogadják majd a Táncsics iskola tornacsarnokában.

Tumpech Ádám: Gratulálok a TFSE csapatának. Ma sajnos nem tudtunk méltó ellenfelük lenni.

TFSE - VEHIR-VESC 3:0 (15, 14, 10)

Budapest, 103 néző. Vezette: Nagy, Varga.

TFSE: Turcsányi 2, Tatár 18, Tettamanti 6, Kis 17, Tátrai 9, Zen 4. Csere: Weidemann (liberó), Kiss, Kökény, Villányi. Vezetőedző: Joel Herrera Olazabal.

VESC: Sólyomvári 4, Piltman 2, Rácz 5, Sevinger 2, Deli, Araújo 11. Csere: Bődi (liberó), Molnár-Pintér, Kovács, Szalczinger. Vezetőedző: Tumpech Ádám.