Győzelem a Vasas otthonában

Négyszettes sikert könyvelhetett el a VEHIR-VESC együttese a forduló előtt listavezető Vasas SC otthonában a női röplabda NB I szombati mérkőzésén.

A veszprémiek alaposan nekiugrottak ellenfelüknek és az első szett elején kiharcolt előnyük ki is tartott a végéig. A második felvonás is inkább a vendégekről szólt, így könnyedén jutottak kétszettes vezetéshez Tumpech Ádám tanítványai.


Fotó: archív

A harmadik játszmában megfordult a játék képe, a veszprémiek nem tudták tartani a lépést a piros-kékekkel, így szépíteni tudott a Vasas. A negyedik szettre viszont ismét összekapta magát a VESC. A kritikus helyzetekből is a vendégek jöttek ki jobban, akik végül megérdemelt, 3:1-es sikert könyvelhettek el.

Tumpech Ádám: A mai mérkőzésen az idény legmagasabb szintű koncentrációjával rukkoltunk elő. A harmadik szett kivételével nagyon magas arányban betartottuk a taktikát és mindig sikerült átugranunk az előttünk álló akadályt. A Vasas csapata nagyon jó erőkből áll, így nem volt könnyű dolgunk, de csapatként ma azt gondolom, hogy jobbak voltunk. Nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre, nagy gratuláció a csapatnak.

Vasas SC - VEHIR-VESC 1:3 (-22, -18, 12, -17)
Budapest, 100 néző. Vezette: Kiss Z., Ladányi.

Vasas: Jámbor, Rieder 2, Erőss 8, Botyánszki 7, Fekete 6, Tóth. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Olcsváry 2, Märcz, Nagy 2, Sinka 2. Vezetőedző: Kőnig Gábor. Másodedző: Nagy Fanni.

VESC: Araújo 9, Sevinger 7, Sólyomvári 7, Richards 10, Bozsó 3, Deli 2. Csere: Bődi (liberó), Piltman, Kovács. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.