Visszavágott a Szeged

Váratlan hazai vereséget szenvedett a VEHIR-VESC a Szeged ellen a női röplabda NB I szombati mérkőzésén.

A veszprémiek jól kezdték az összecsapást, de az első szett után összekapták magukat a vendégek és a hazai hibákat kihasználva előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették.

Kiélezett küzdelmet hozott a negyedik szett is, hiába azonban a játszma eleji VESC-vezetés, a hajrára kanyarodva a Tisza-partiak álltak jobban. Milodanovic Andrea tanítványai pedig innen már nem is engedték ki a győzelmet és elvitték mind a három pontot a Táncsics tornacsarnokában. Ezzel pedig visszavágtak az október végi hazai vereségükért.

Tumpech Ádám: A mai mérkőzésen túlontúl elhittük, hogy kezünkben van a 3 pont. Hatékonyságban a legtöbb szettben nem voltunk rosszabbak az ellenfelünknél, de folyamatosan tördeltük a játékunkat a buta hibákkal és a taktikai fegyelmezetlenséggel. Mindehhez a mérkőzés hajrájában lélektelen játék is társult. Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek!

VEHIR-VESC - Vidux-Szegedi RSE 1:3 (17, -21, -23, -20)

Veszprém, 96 néző. Vezette: Selega, Nagy.

VESC: Deli 1, Araújo 17, Sevinger 4, Sólyomvári 14, Richards 17, Bozsó 2. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Szalczinger, Rácz, Kovács 1, Molnár-Pintér, Piltman 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

Szeged: Bálint 7, Munsterman 20, Horváth 1, Kádár 4, Kovács-Fiskus 13, Lefforge 20. Csere: Nagy-Hegyesi, Kujundzic (liberók), Fürdők, Hűse 1. Vezetőedző: Milodanovic Andrea. Másodedző: Piti Richárd.