Idegenben is sikerült legyőzniük az egrieket

Magabiztos győzelmet aratott Egerben a Veszprém Kosárlabda Klub a férfi kosárlabda NBI/B Zöld csoport vasárnapi mérkőzésén.


Fotó: archív (Szász Péter – veszpremkosar.hu)

Nyilatkozatok

Klepej Roland, az Eszterházy vezetőedzője: „Az első félidőben sikerült azt megvalósítani, amit gyakoroltunk az edzéseken, és megvolt az egyensúly a kinti meg a benti játék között. A harmadik negyedben olyan puhán jöttünk ki az öltözőből, hogy a Veszprém egy negyed alatt eldöntötte a mérkőzést. A jövőben az ilyen rövidzárlatot ki kell küszöbölni ahhoz, hogy mérkőzést tudjunk nyerni. Gratulálok a Veszprémnek és további sok sikert kívánok!”

Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Természetesen örülünk, hiszen tudtuk, hogy nagyon nehéz itt játszani, ezért boldogok vagyunk, hogy győzelmet arattunk. Az első félidő teljesítménye nyilvánvalóan nem volt túl jó, támadásban és védekezésben nem igazán találtuk a ritmust és valósítottuk meg azt, amit akartunk. A második félidőben sikerült elérnünk a céljainkat, a harmadik negyed különösen védekezésben volt fantasztikus, és nyilvánvalóan ez vezetett minket végül a győzelemhez. Nagyon nehéz ellenük játszani ebben a csarnokban, nagyon örülünk tehát a győzelemnek. Most pedig teljes figyelmünket a jövő heti Nagykőrös-mérkőzésre fordítjuk, és remélhetőleg tovább tudjuk vinni a lendületünket.”

Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 17. forduló
Eszterházy SC - Veszprém Kosárlabda Klub 53-75 (20-14, 13-19, 8-27, 12-15)
Eger, Eszterházy Károly Egyetem Leányka Utcai Sportcsarnoka
Játékvezetők: Sallai István József, Marton Péter és dr. Nagy Zsombor

Eszterházy: Botka 5, Gilszki 2, Bajusz 8/6, Rékasi 10, Szicsák 10. Cserék: Máté 8, Pomázi 10/6, Bolla, Lengyel, Kerekes. Edző: Klepej Roland

Veszprém: Szabó 14/6, Madár 13/9, Varga 6, Prodanovic 5/3, Moore 18. Cserék: Takács 13/3, Szeifert 2, Birkás 4. Edző: Alex Geddes