Izzadtságszagú győzelem

A címvédő Telekom Veszprém 34-31-re diadalmaskodott a vendég Tatabánya felett a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

A találkozót a Remili, ElDeraa, Ligetvári, Fabregas, Omar, Marguc, Corrales összeállításban kezdtük, támadásban pedig Ligetvári helyére Descat érkezett. A találkozó elején mindkét együttes több technikai hibával játszott, ezt jól mutatta az is, hogy a 6. percben 2-1 állt az eredményjelzőn. Corrales mellett Székely is jó napot fogott ki a kapuban, aminek köszönhetően a játékrész feléhez közeledve még mindig csak hat találat volt a mérkőzésen (11. perc 4-2). Az ötödik hazai gólt Descat szerezte, ami után, háromgólos hazai vezetésnél jött is a vendég időkérés. A játékmegszakítás után Pechmalbec érkezett Fabregas helyére, aki nem is tétlenkedett sokáig, szinte egyből gólt szerzett. A 19. percben, 9-8-as hazai vezetésnél Kosorotov és Mahé jelentkezett játékra. Ezt követően is szorosan alakult a meccs, hol csapatunk vezetett egy találattal, hol döntetlent volt az állás. Érkezett is a pályára csapatkapitányunk, Andreas Nilsson. Az első félidő hajrája csapatunknak sikerült jobban és egy 4-0-s rohamnak is köszönhetően a szünetben 14-11-re sikerült meglépnünk.


Fotó: Peka Roland/handballveszpem.hu

A második játékrész elején Elísson váltotta Descat-ot. A Tatabánya jól kezdett a szünet után és Dissinger első találatával egyre zárkóztak. Egy szépségdíjas Remili átadás után Fabregas gyorsan visszaállította a félidei különbséget (35. perc 19-16). Topic és Maras két gyors gólja után azonban ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, jött is az időkérés Momir Ilictől. Ezt követően is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 45. percben 23-22-re csapatunk vezetett. Az utolsó negyed órára Nagy érkezett Corrales helyére a kapuba. A találkozó hajrájára fordulva Dissinger találata után átvette a vezetést Dragan Djukic együttese (52. perc 27-28). Remili hetedik góljával 5 perccel a meccs vége előtt egyenlítettünk, majd Descat büntetőjét követően már az előny is nálunk volt. Sőt, friss Európa-bajnok irányítónk nyolcadik találata után 32-30-ra vezettünk, jött is a vendég időkérés, ami már nem segített a Tatabányán. Végül 34-31-re nyertünk az év első hazai bajnokiján.

Edzői értékelések

Dragan Djukic: Egy élmény volt a Veszprém ellen játszani ma. Mind a két együttes nagyszerűen kézilabdázott. Gratulálok a Veszprémnek a fair játékért és a győzelemért. Természetesen a saját csapatomnak is jár a gratuláció, hiszen ez volt az egyik legjobb teljesítményünk. Végül a jobb csapat nyert. Szeretnek minden jót kívánni a Veszprémnek a jövőben.

Momir Ilic: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak a győzelemhez. Egy kemény találkozót sikerült megnyernünk. A Csurgó elleni hétközi meccshez képest sokkal jobban védekezett a Tatabánya és jobb arcát is mutatta. Már a találkozó előtt tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Annak örülök, hogy sikerült fordítanunk és annak is, hogy ismét megmutatta az arcát a csapat. Sok sikert a Tatabányának a jövőben.

A pályán belülről

Székely Márton: Gratulálok a Veszprémnek és persze magunknak is a jó játékhoz. Hat napon belül három mérkőzésünk volt, ráadásul elég jó tempót tudtunk menni. Tényleg le a kalappal a srácok előtt, mind támadásban, mind védekezésben jó teljesítményt nyújtottunk ma. Ezt az utat szeretnénk folytatni, az új vezetőedzőnk gondolatait a pályára tenni. Folytatjuk a munkát! Sok sikert szeretnék kívánni Momoéknak, remélem elérik a céljaikat, amit már régóta kitűztek maguk elé.

Hugo Descat: Először is gratulálok a Tatabányának, fantasztikusan küzdöttek ma, végig. Szerettünk volna ma jól kézilabdázni, ez most nem annyira sikerült. Nem ez a legjobb arcunk, amit szerettünk volna mutatni a szurkolóink előtt. De a győzelem az győzelem, a 2 pont az 2 pont. Készülünk a Portóra.

Telekom Veszprém - MOL-Tatabánya KC 34:31 (14:11)
Telekom Veszprém: Corrales, Nagy – Omar 3, Descat 8, Nilsson, Elísson, Ligetvári, Marguc 2, Remili 8, Mahé 2, ElDeraa 3, Pechmalbec 2, Vailupau, Fabregas 5, Kosorotov 1
MOL Tatabánya KC: Székely, Bartucz – Maras 6, Juhász 2, Topic 4, Yadegari, Eklemovic 1, Ugalde 1, Pergel, Dissinger 6, Győri 1, Vilovski, Rodríguez 4, Enomoto 3, Vajda 3
Kiállítások: 6 perc ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/3 ill. 2/0