Nem sikerült borítani a papírformát

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában kikapott hazai pályán a Veszprém Kosárlabda Klub a listavezető Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen.

A vendégek kapták el jobban a rajtot, és míg Moore és Popadic összesen három pontot szerzett, addig a vendégek Szabó és Tóth vezetésével tizenegy pontot szorgoskodtak össze, így időt kért Alex Geddes (4. perc: 3-11). Simon és Kuttor további hat ponttal növelte a távolságot, kihasználva a veszprémi eladott labdákat. Tóth triplájával már tizenöt ponttal vezetett a DKKA, miközben a hazaiak továbbra sem találtak a gyűrűbe, egészen Prodanovic duplájáig. Ezután belelendült kicsit a Veszprém, Madár és Szabó is szerzett két-két pontot, majd Somogyfoki kettesére Madár egy hármassal felelt, így bejött tíz pont alá a VKK. Három vendég pont érkezett még az utolsó percben, ám a negyedet Prodanovic szép duplája zárta (10. perc: 16-25).

A második felvonást jobban kezdte a VKK, és Moore, Madár és Szabó kosaraival már négy pontra is feljöttek a hazaiak (13. perc: 25-29). Ekkor azonban egy 10-0-s rohamot indítottak a vendégek, jelentősen növelve előnyüket. A hazai pontcsendet Popadic szép zsákolása törte meg, ám ezután továbbra sem lendült bele a bakonyi együttes, amit a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia egy 8-0-s szériával büntetett a negyed végéig. Így lett a négypontos hátrányból húszpontos a nagyszünetre (20. perc: 27-47).


Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu

A veszprémi Szabó ziccerével indult a harmadik etap, majd Madár is betalált, míg Kuttor kosarára Moore felelt. A vendégek centere, Szabó viszont próbálta tartani a felépített előnyét csapatának, akik labdaszerzéseiknek is köszönhetően ismét húszpontos előnyre tettek szert a negyed közepére (25. perc: 33-53). Molnár triplája növelte a távolságot, miközben a hazaiak támadásai továbbra is akadoztak. Moore büntetői és szép betörése húsz ponton belülre hozta a VKK-t, de a másik oldalon Tóth egy szép duplával jelentkezett. Ezután a fehérváriaktól Szabó kétszer, Szalczgruber pedig egyszer talált be, míg a hazai oldalon Popadic négy jó büntetője érkezett. Kis és Molnár két-két pontja zárta a harmadik tíz percet (30. perc: 42-68).

Madár kilenc pontjával indult az utolsó negyed. Szabó törte meg a vendégek pontcsendjét, ám Madár egyből bedobott egy duplát. Kuttor két és Tóth három pontja után időt kért a hazai kispad (34. perc: 53-75). A megbeszélés után Madár újabb, szám szerint az ötödik tripláját süllyesztette el, ám nem sokkal rá Szabó is bedobott egy kintit a túloldalon. Erre Varga is bedobta első hármasát válaszul. Keller két, Szalczgruber pedig három egységet tett fel a táblára, míg Popadic csupán egy büntetőt értékesített. A vendégeknél Szabó újabb kintit emelt be, majd Szalczgruber dobott egy könnyű ziccert (37. perc: 60-88). Varga egy majd két büntetőt dobott be, aztán távolról is betalált és egy kettest is szerzett, ezzel zárva a találkozót (40. perc: 68-88).

Nyilatkozatok

Alex Geddes: „Rendkívül csalódottak vagyunk az eredmény, de még inkább a mutatott játék miatt, hiszen sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk elérni a magunktól elvárt szintet. Korábban elmondtam a fiúknak, hogy ez egy fantasztikus tapasztalatszerzési lehetőség lesz, hogy ilyen tapasztalt játékosokkal és edzővel nézhettünk szembe, ám sajnos a csapat jelentős része nem tudta mindezt az előnyére fordítani. Szeretném kiemelni egyénileg az idősebb játékosainkat, akik nagy erőfeszítéseket tettek a pályán, fantasztikusan játszottak és igazi versenyszellemben küzdöttek végig. Remélem, hogy tanulunk ebből a mai meccsből, hiszen ez volt erre az utolsó igazi lehetőségünk a rájátszás kezdete előtt.”

Maár Benedek: „Jó ritmusban és kellő agresszivitással kezdtük a mérkőzést, aminek köszönhetően hamar elléptünk az ellenféltől. A második negyedben volt pár buta eladott labdánk, amikből könnyű kosarakat kaptunk, de ezt leszámítva kézben tartottuk a találkozót. Jó hozzáállással játszva sikerült nyernünk, gratulálok a csapatnak. Gratulálunk a Veszprémnek is, mert 40 percen keresztül küzdöttek és nem adták fel, további sok sikert kívánunk nekik!”

Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 25. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Dávid Kornél KA 68-88 (16-25, 11-22, 15-21, 26-20)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 200 néző
Játékvezetők: Dr. Magyari Tibor, Földesi Marcell és Kiss Márton Balázs

Veszprém: Szabó 4, Madár 26/15, Varga 11/6, Popadic 9, Moore 12. Cserék: Prodanovic 4, Birkás 2. Edző: Alex Geddes

DKKA: Tóth 18/6, Simon 8, Kuttor 12, Kis 4, Szabó 21/9. Cserék: Szalczgruber 7/3, Büki 3/3, Somogyfoki 4, Keller 3, Molnár 8/3. Edző: Dzunic Branislav