Világkupán jártak a VESC kerékpárosai

Csehországban versenyeztek az elmúlt napokban az MVM VESC Cycling Team tagjai.

Az első két nap felemás időjárása után a juniorok versengésével indult a szombati versenynap, a mezőnyben azzal a Révész Ádámmal, aki első világkupáján állt rajthoz.


Révész Ádám

- A hátsó startpozícióm miatt az első körben nagyon meg kellett küzdenem a pozíciókért, innen próbáltam előrébb férkőzni. A harmadik körben egy defektet is kaptam, ami végül megpecsételte a sorsomat. A pálya maga nagyon élvezetes volt, örülök, hogy itt lehettem és kipróbálhattam magam ebben a mezőnyben - nyilatkozta a futamát követően Révész Ádám, melyet végül a 110. helyen zárt a VESC bringása.

Az U23-as nők között Bokros Csengéért szoríthattunk, aki négy kört teljesítve, a 45. helyen zárta a viadalt.


Bokros Csenge

A nap utolsó futamában Horváth Áron volt érdekelt. Az MVM VESC Cycling Team tehetsége a 156 fős mezőnyben próbált helytállni, és sokan már az első kanyaron se jutottak túl a tömegjeleneteket követően.

- A start körben még együtt tudtam menni a középmezőnnyel, de utána egyszerűen elfogyott a levegő. Kicsit okosabban kell versenyezzek a folytatásban, de ilyen tempót idén még máshol nem is kellett mennem, ez itt most egy más szint volt - mondta a versenyét követően Horváth Áron, aki 127. helyen fejezte be a napot.


Horváth Áron

Horváth Áronra és Bokros Csengére ezen héten pedig már újabb feladatok várnak, hiszen Costa Rica felé vették az irányt, ahol az egyetemi világbajnokságot rendezik ezekben a napokban.