Új vezérigazgató a veszprémi kézilabdacég élén

Csík Zoltán távozott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatói posztjáról, utódja Bartha Csaba lett.

A klub szerdai közleménye szerint Csík 2018 tavaszán került a gazdasági társaság élére, az elmúlt szezonokban számos kiemelkedő eredmény - három bajnoki cím, öt Magyar Kupa-győzelem, Bajnokok Ligája-ezüstérem - született az irányítása alatt, most azonban új szakmai kihívások elé néz.

Bartha tevékenykedett már a Debrecen labdarúgócsapatának sportigazgatójaként, az Újpest FC ügyvezetőjeként, a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökeként, hosszabb ideje a Testnevelési Egyetem oktatója, 2015-től az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ, továbbá a Sportági Intézet igazgatója. Több alkalommal is becsatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság munkájába stratégiai felsővezetőként. Az ETO a bajnoki címek és kupasikerek mellett három BL-győzelmet aratott az ő elnöki időszakában.


Fotó: handballveszprem.hu

"Örömmel mondtam igent a felkérésre, óriási megtiszteltetés számomra, hogy vezérigazgatóként a csapattal nagy célokért küzdhetünk mind a hazai kupában és bajnokságban, mind a nemzetközi porondon. A Bajnokok Ligájában nem titkolt célunk szintet lépni és a végső győzelemért harcolni, erre a klubot múltbéli eredményei kétségkívül régóta predesztinálják" - nyilatkozta Bartha.

A bakonyiak idén is megnyerték a bajnokságot és a Magyar Kupát, de a BL-ben a tavalyi szezont követően most sem jutottak a négyes döntőbe. Ezt követően a szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetőket, hogy ne hosszabbítsák meg Momir Ilic vezetőedző és Gulyás Péter másodedző lejáró szerződését.

A Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt május elején távozott posztjáról.

Hétfőn két román sportportál, a fanatik.ro és a gsp.ro is tényként közölte, hogy a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém vezetőedzője. A szakvezető ugyancsak hétfőn bejelentette, hogy távozik a román bajnok Dinamo Bucuresti együttesétől.