Majd 200 résztvevő a diákolimpián

A veszprémi judokák jól szerepeltek a hazai rendezésű diákolimpián, melyet Nemesvámoson rendeztek.

Talán soha ilyen sokan még nem vettek részt megyei judo diákolimpián, mint az idén február első hétvégéjén, Nemesvámoson. A Nemesvámosi Vadhajtás Egyesület a veszprémi Domonkos L. Judo Egyesület segítségével megrendezett versenyére közel 200 versenyző érkezett a verőfényes szombat délelőttön. Az időpontnak és a mind ismertebbé és elismertebbé váló veszprémi megyei judónak köszönhetően más megyékből is érkeztek utánpótláskorú versenyzők megmérettetni magukat.

A Veszprém megyei klubokon kívül voltak az érkezők között szombathelyi, zalaegerszegi, koroncói, tordasi, vecsési, fehérvári és törökbálinti versenyzők is.

A verseny elején a megyei szövetség elnöke Fazakas Tamás átadta a „Jó tanuló és jó sportoló” (itt értsd. judózó) díjakat, mely díjakból igen sok fogyott, amiből jól látszódik az is, hogy a sikeres sportolás és a versenyszerű cselgáncs magas fokon való művelése elfér egymás mellett, sőt kiegészítik egymást.

A mérkőzések hullámzó színvonalon, de magas hőfokon folytatódtak. Az érmek kiosztása után csak kevesen mehettek haza lógó orral, szomorúan. A verseny a megyei diákolimpiákhoz képest a magas részvétel mellett is biztonságosan megrendezhető volt a nemesvámosi Sportcsarnokban, a sérülések egy nagylábújj-törésen kívül a házi patikából elláthatóak voltak.

Az eredmények a csatolt mellékletben olvashatók.