Szépen jubiláltak a taekwon-dosok

A megnyitón részt vett Debreczenyi János, Veszprém város polgármestere, Csik Ferenc, megyei sportigazgató, és Juhász László, az Oktatási és Sportiroda csoportvezetője, illetve a taekwon-do magyarországi megalapítója, a Magyar ITF Szövetség örökös elnöke, Harmat László VIII. danos nagymester.

A verseny előtt került sor az ünneplésre az elismerő oklevelek és plakettek átadására.

Edzői munkásságáért kapott elismerést: Sebestyén Pál, Papirovnyik Mónika, Vajki László, Gosztolai Géza, Meilinger László

Versenyzői pályafutásáért: Rajkai Andrea, Papirovnyik Mónika, Kandikó Zoltán

A Taekwon-do veszprémi megalapításáért és fejlődésében kifejtett 30 éves munkásságáért kapott elismerést: Dr. Somlai János

Rendkívül színvonalas, technikás és mégis kemény mérkőzések voltak, ennek ellenére nagyon kevés dolga akadt az orvosnak. A szépszámú közönség az összecsapások közben megcsodálhatta a Taekwon-Do szépségét, sok ugró-forgórúgást is láthattak a megjelentek. Kitettek magukért az indulók, ami várható volt, hisz a keménységet kedvelő versenyzők jöttek el erre a régi versenyeket idéző összecsapásra.

Minden számban indult veszprémi vagy veszprém megyei harcos, és szép eredményeket értek el. (Pl: Kandikó Zoltán most töltötte be 42 életévét, ő volt a legidősebb induló, csoportját mégis megnyerte.) Minden versenyzőnket dicséret illeti a példás helytállásért, külön dicséret érdemel Cseresnyés Dávid, aki nagyon érett küzdelmeket mutatott be ellenfeleivel szemben. Sajnos nem minden bíró látta őt jobbnak a későbbi ezüstérmessel szemben. Ha még több rutint szerez, nagyon szép eredményeket érhet el.

A verseny komolyságát jelzi, hogy a pontozóbírók csak II. dan vagy annál magasabb, a vezetőbírók pedig V. dan fokozatúak voltak. 13 klub küldte el versenyzőit a megmérettetésre az ország minden pontjáról.

Eredmények / nők

-63 kg:
I.hely: Győri Orsolya (Tápió-Monor)
II.hely: Sisak Zsófia (Veszprém)
III.hely: Pál Krisztina (Tápió-Monor)

+63 kg:
I.hely: Lukács Mariann (Tápió-Monor)
II.hely: Balogh Zsuzsanna (Veszprém)

Eredmények / férfiak

-66 kg:
I.hely: Gábor Zoltán (Buday Bp.)
II.hely: Gál Imre (Várpalota)
III.hely Gál Robert (Várpalota)

66-74 kg:
I hely: Kandikó Zoltán (Veszprém)
II.hely: Pethes Viktor (Hatvan )
III. hely Békási Csaba (Bp. Sasok)
IV.hely Cseresnyés Dávid (Veszprém)

-80 kg:
I.hely: Nagy Tamás (Buday)
II.hely: Kis Pál Krisztián ( Központi Bp.)
III.hely: Gipp Robert ( Veszprém )

+80 kg:
I hely: Kulacsik Mirkó Gábor (Hatvan)
II.hely: Bayer Péter ( Buday )
III. hely Talián József (Balatonfüred)