Veszprémi judo győzelem Kufsteinben

Ezúttal Ausztriában, egy nemzetközi versenyen bizonyított a veszprémi judo egyik nagy reménysége, Windischmann Bence.

Október 25-én rendezte meg a kufsteini judoklub hagyományos őszi nemzetközi tornáját, melyre Veszprém Judo SE fiatal versenyzője, korosztályos országos bajnoka, Windischmann Bence utazott el barátjával, a Gemenc Judo Club országos bajnokával, Mátics Andrással együtt. A résztvevők beszámolója alapján kiváló környezetben, egy gyönyörű csarnokban, remek szervezés mellett 8 ország több mint 400 versenyző vett részt viadalon.

Bence 4 ippon győzelemmel 12 társát megelőzve diadalmaskodott, barátja, András 3 győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyet szerezte meg. Bence számára ez a megmérettetés a nemzetközi rutin megszerzését szolgálta, szombaton Galántára utazik szintén egy nemzetközi versenyre, ahol már ukrán versenyzők is lesznek, akik jelentősen erősítik a mezőnyt. A kufsteini túrát a versenyzés mellett kirándulással és városnézésekkel töltötték ki a fiatalok.

A veszprémi judosok egy másik versenyen is részt vettek a hétvégén. Miközben Bence és András Ausztriában vitézkedtek, addig veszprémi judosok másik csapata Tokodaltárón mérette meg magát. John Dávid második, Kékesi Péter harmadik, Horváth Dorottya (serdülő) első, (ifi) második helyezést értek el.


A veszprémi csapat

A hétvégén a C korosztály számára rendeznek országos bajnokságot Süttőn, a serdülőknek pedig november 14-én, Szekszárdon lesz jelenésük. Külön érdekesség, hogy hosszú idő után a serdülő csapatbajnokságon Veszprém is ki tud állítani egy csapatot, ami az egyesület folyamatos fejlődést is jelzi.