Kitűzték az osztályozó időpontjait

A MLSZ kijelölte az NB2-s labdarúgó bajnokság osztályozójának időpontjait. A Keleti és Nyugati csoport 14. helyezettje a bennmaradásért vív oda-visszavágós párharcot.

Az MLSZ kitűzte az osztályozók napjait. Az első mérkőzésre június 18-án szombaton, a visszavágóra június 25-én, szintén szombaton kerül sor. A kezdési időpontok és a pályaválasztás kérdése később kerül eldöntésre.

A Veszprém FC jelenleg a Nyugati csoport 14. helyén áll, amely a kiírás értelmében kiesést jelent. A Veszprém hátránya két fordulóval a vége előtt 5 pont a Barcs előtt, így nagyon nagy valószínűséggel már nem fognak előrébb lépni Vágó mester tanítványai. Mivel azonban az MTK együttese elbúcsúzott az első osztálytól, így az MTK II joga megszűnik az NB 2-ben. Ennek értelmében a két csoport legjobb kiesője osztályozót játszik egymással és a párharc győztese kiharcolja a bennmaradást.

A Keleti csoportban még nagy a harc a tabella alsó részén, de valószínűleg a Kazincbarcika (28 pont), Cegléd (27 pont), Orosháza (27 pont), Hajdúböszörmény (26 pont) négyesből kerülhet ki az osztályozós ellenfél.