Csapvízzel döntöttek rekordot

Veszprémben 1340-en ittak egyszerre csapvizet a várban, csatlakozva a 20 várost számláló országos kezdeményezéshez.

Szerda délután a Szentháromság téren gyűlt össze a főként általános- és középiskolásokból álló tömeg, hogy a csatlakozó városokkal karöltve megdöntse a csapvíz ivás guiness rekordját. Az országos kezdeményezés célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a vízivás fontosságára. A cél érdekében híres sportolók, színészek, közéleti személyiségek is részt vettek az akcióban.

Veszprémben Porga Gyula polgármester mondott rendhagyó pohárköszöntőt, a felállított színpadon, a tömeggel együtt megivott egy pohár vizet többek között Bovánovics Miklós kosárlabdázó, Kovács Anikó és Kráml Szilveszter röplabdázó, Iváncsik Gergő és Major Alexandra kézilabdázó, Csoknyai István és Éles József kézilabdaedző, Orbán Éva kalapácsvető, Minczér Albert akadályfutó, Borbély Csilla és Molnár Zoltán labdarúgó, Tóthné Stupián Anikó atlétaedző. Veszprémben a Bakonykarszt Zrt. koordinálta az eseményt, a regisztrációk alapján 1340 fő vett részt a közös vízivásban.

A rekord beállításának kritériuma az volt, hogy egyszerre, egyidőben fogyasszanak az emberek csapvizet. A 20 magyar város sikerrel vette az akadályt, országszerte 35413 fő ivott egyszerre vizet. Ezt a rekordot szeretnék a szervezők jövőre megdönteni. A vízivás után további programokon vehettek részt az érdeklődők, a veszprémi esemény Vastag Tamás koncertjével zárult.