Fölényes győzelem a sereghajtó ellen

Magabiztos, négygólos győzelmet aratott a Veszprém FC a Büki TK otthonában.

Az első félidőben a veszprémi csapat sorra hagyta ki helyzeteit, ami majdnem megbosszulta magát, Varga Tamásnak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia a hazaiak próbálkozásánál.

A második játékrészben folytatódott a veszprémi nyomás, a srácok egymás után dolgozták ki a helyzeteket, de nem sikerült a kapuba találni. A 71. percben tört meg a gólcsend, Garai passzolt Fintának, aki középre ívelte a labdát, Tatai mindenkit megelőzve lőtt a hálóba (0-1). A 78. percben Finta indításával Soós lépett ki a védők közül, de Mester buktatta a tizenhatoson belül, a vétkest kiállították, a büntetőt Finta magabiztosan értékesítette (0-2).

Az emberelőnyben játszó VFC a hátralevő időben még két góllal terhelte meg a bükiek kapuját, előbb Tatai lőtt a hálóba, majd Soós beadását Tatai sarkalta a hosszún érkező Kalcsóhoz, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a játékszert, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

További mérkőzések

Sárvár - Csorna 3-3
Haladás - MTE elmaradt
Répcelak - Badacsonytomaj 0-1
Celldömölk - Pápa 3-0
Lipót - Csesztreg 2-0
Sopron - Körmend 0-0

Jövőhét szombaton 13 órai kezdettel rangadóra kerül sor, a Sopron csapata látogat a királynék városába. A Sopron szombati döntetlenjével már 9 ponttal van leszakadva a VFC-től.

Büki TK - Veszprém FC 0:4 (0:0)

Játékvezető: Hofbauer Dávid
Asszisztensek: Bede Tamás dr., Szeles Krisztina

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Szőllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Babos. Vezetőedző: Orbán Tamás

Bük: Pikács – Németh V., Stef Adrian, Máté, Mester – Kander, Balikó, Szabó-Vasile, Ciprian – Molnár, Vörös. Vezetőedző: Takács Tibor.

Cserék: Babos helyett Foki a 65. percben, Garai h. Donát a 84., Szőllőskei h. Miskei a 88. percben, illetve Ciprian h. Guttmann a 60., Molnár h. Feigl a 82., Kender h. Chira Florin a 84. percben.

Gólszerzők: Tatai 71. és 86., Finta 78., Kalcsó 90. percben.
Sárga lapok: Pálfi, Szőllőskei, Leitold, illetve Kander.
Kiállítva: Mester a 78. percben.