Természetes egészség

A sport- és a szabadidő aktív eltöltése mellett az egészségmegőrzés is középpontba kerül a Balaton Bajnokságon.

A Balaton Bajnokság 2011 évi szlogenje a „több mint atlétika”. Ennek megfelelően a szervezők színes programokat kínálnak a kilátogatóknak. Az egészséghez kapcsolódó programokról a veszprémi ÉletMag-ház gondoskodik, a szakemberek segítségével megismerkedhetünk az egészség megőrzés és visszaszerzés különböző alternatíváival.

Az ÉletMagHáz nem a hagyományos gyógyszeres kezelést helyezi az előtérbe, hanem különböző terápiás eljárásokat alkalmaznak, ezek egy részébe (pl.: numerológia, masszázs technikák- gyógymasszázs, yumeiho, shiatsu) betekintést nyerhetünk. Az ÉletMagHázba betérő érdeklődők ingyenes tanácsadáson vehetnek részt, amely során orvosok és komplementer medicinát alkalmazó szakemberek együtt adnak javaslatot a szükséges vizsgálatokra, kezelési eljárásokra. Mindezek mellett előadásokkal is készülnek a szakemberek, melyek meghallgatása szintén ingyenes.

Szalóki László agytréning lehetőségeiről ad tájékoztatást. Ez a gyógymód a fény és hang segítségével képes beállítani relaxált tudatállapotot, csökken a szorongás, javulnak a lelki tényezők, így meg lehet tanulni nagy stressz közepette is csúcsteljesítményt nyújtani, ami mindenki számára segítséget nyújthat a mindennapokban.

Cseke Sándor yumeiho masszőr és csontkovács is egyben. A masszázs célja a test szimmetriájának, harmonikus működésének fenntartása, visszaállítása, míg a csontkovácsolás az ízületműködés helyreállításával foglalkozó gyógyterápia. Kuhár Zoltán a szenvedélybetegségek kezelése, fülapukuntúrás addiktológia, és stresszoldás témakörében fog prezentációt tartani. A Szaffina fűszerkonyhája pedig a fűszerek, zöldségek, gyümölcsök, vegán ételek érdekes gasztronómiai világába kalauzolja el az érdeklődőket Nagy Szaffina és Nagy Károly segítségével.

Akit érdekel az egészséges életmód különböző lehetőségei, és érdekes világa, akkor szívesen látja az EgészségMagHáz sátra a Balaton Bajnokságon (www.balatonbajnoksag.hu).