Sport és zene a színpadon

A felállított színpadon sportolókkal zajló beszélgetések, bűvészelőadás és zenei produkció is látható lesz szombaton, a Balaton Bajnokságon.

Július 9-én, az egyetemi stadionban rendezik az 53. Balaton Bajnokságot, ahol a hagyományos atlétikai verseny mellett számos program várja az érdeklődőket. A felállított színpadon – a Hangszerarzenál Kft és az Élő- Zene Egyesület közreműködésével – több zenés műsorral készül a Csermák Antal Zeneiskola.

A sportos témájú beszélgetések izgalmasnak és érdekesnek tűnnek. A beszélgetőpartnerek között szerepel Pál Szilárd, a Veszprémi Aikido Klub instruktora (2. dan), aki a sportág és az önvédelem kapcsolatáról fog beszélni. Az U23-as atlétikai Európa-bajnokság előtt Hudi Ákos, junior világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető és Kállay Dániel, junior világbajnoki 4. helyezett futó mesél a várakozásairól. A Veszprémi Röplabda Club elnökségi tagja, Czintula Róbert az egyesület és a sportág aktuális kérdéseiről beszél az érdeklődőknek.


Pál Szilárd, Hudi Ákos, Kállay Dániel, Czintula Róbert

A délután egyik legígéretesebb gyerek és felnőtt programja lesz a színpadon az Uri Geller Showt is megjárt bűvész, Szentpéteri Attila fellépése, aki trükkjeivel kápráztatja el a közönséget. A nap folyamán kvíz- és nyereményjátékokon is részt vehetnek az érdeklődők, ahol a fődíj egy TIMEX karóra lesz. Hangácsi Márton feldolgozásokat és saját dalokat is fog énekelni, a produkcióját saját maga kíséri gitárral.

 
Hangácsi Márton

A Balaton Bajnokság színpadi programjait a Hangszerarzenál Kft és az Élő- Zene Egyesület támogatja.


Élő- Zene Egyesület

Az Élő- Zene Egyesület 2008. augusztusában lett bejegyezve, de már azelőtt is informális csoportként működött. Egy baráti társaság alkotja a szervezetet, melynek célja, hogy amatőr zenekarokat támogasson, koncertezési lehetőségeket biztosítson. 2010. szeptemberében költözött be az egyesület Veszprémbe egy irodával és próbateremmel a régi vasútállomás helyére, így most már szolgáltatásaik között a próbaterem bérbeadása is megtalálható.

A Hangszerarzenál KFT 2009 februárjában indult nem kevés előkészület és egyéni vállalkozóként végzett működés után. A céget Vajda Péter és Balogh Miklós Péter indította el, persze elég sok inspirációt kapva a debreceni Hangszerarzenál üzlettől, kimondottan Fejes Tamástól. Egy évig csak és kizárólag a web shop működtetésével foglalkoztak, majd 2010 márciusban megnyitották a Hangszerarzenál-Rebel üzletet Budapesten. Veszprémbe azzal az üzleti céllal érkeztek, hogy egy jó hangulatú vevőbarát üzlettel képviseljék Magyarország legnagyobb hangszerbolthálózatát és olyan márkákat juttassanak el az ország ezen területére, melyet cégük forgalmaz kizárólagosan hazánkban. Későbbiekben szeretnének szerepet vállalni a helyi zenei kezdeményezések valamint, a lokális kultúra támogatásában.