Átadták a balatoni kilátót

A Balatoni Bob Szabadidőparkban felállított 15 méter magas látványosságot az év minden napján díjtalanul látogathatják az érdeklődők.

A hivatalos átadó ceremónián közreműködött Kovács Szilárd és László a tulajdonos család képviseletében, Orbán Éva, a VEDAC országos csúcstartó, kétszeres olimpikon kalapácsvetője, Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere, Dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke és Szedlák Attila országgyűlési képviselő.


A szalag átvágásának pillanata

Dr. Bóka István köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy egy ízig-vérig magyar családi vállalkozás megalapításának 10. évfordulóját ünnepelték ezen a napon, és az ilyen nagyot álmodni merő emberek viszik előre a településeket, a társadalmat.


A 15 méter magas kilátó

Az ötszintes, körpanorámás kilátóról Kovács Szilárd elmondta, hogy a torony tetejéről bárki megcsodálhatja a balatoni panorámát és a kőröshegyi völgyhidat is. A szabadidőpark és a felállított kilátó is éjjel-nappal látogatható az év összes napján, ingyenesen.


A panoráma egy szelete a kilátóból

Kovács Szilárd kérdésünkre azt is elárulta, hogy további bővítéseket terveznek: a három év alatti gyerekeknek egy ingyenesen igénybe vehető mini kalandparkot építenek, tűzrakóhelyet és erdei tanösvényt alakítanak ki. A belépés a szabadidőpark területére továbbra is ingyenes lesz, így bármikor lehetősége lesz a családoknak egy kellemes napot eltölteniük a szabadban, és aktívan kikapcsolódniuk.


A bobpályával egykorú gyerekek

A Balaton Bob 10. születésnapja alkalmából tízéves gyerekek engedtek el lufikat az égbe, majd számos program várta kilátogatókat. Arcfestés, pónilovaglás, légvár, kártyavár várta a gyerekeket, a színpadon láthattak az érdeklődők bohócokat és artistákat, valamint fellépett Somogyi Andás (stand up comedy), az Irigy Hónaljmirigy és Sub Bass Monster is.


Az érdeklődők