Megérdemelt Fradi-verés

Remek kapusteljesítményének és higgadt támadójátékának köszönhetően győzte le a 1. FCV a néhány sztár allűrrel küszködő játékost is felvonultató Ferencvárost. Az első félidőben már háromgólos előnyre tett szert a Veszprém, a második játékrész kiegyensúlyozottabb játékot hozott, de a vendégek még gólt sem tudtak szerezni a találkozón Kasza Viktor bravúros védéseinek is köszönhetően.

A Ferencváros csapata látogatott hozzánk, hogy a bajnokság 1. és 2. helyezettei mérkőzzenek meg egymással. Izgalmas, látványos összecsapásnak lehetett szemtanúja a közel 300 (!!) kilátogató néző.

A mérkőzés előtt a Veszprém USE U13-as alakulata tartott bemutatót a kispályás (futsal) tudásából. Nyugodtan állapította meg a közönség, hogy kiváló labdarúgók pallérozódnak városunkban. A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött, mely Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás tiszteletére volt, aki életének 71. évében hagyott itt minket. Nyugodjon békében.

A mérkőzést soha nem látott érdeklődés övezte, a „csurig” megtelt lelátóra nem is fért be minden érdeklődő. Ennek ellenére sportszerűen szurkolták végéig a mérkőzést. A kezdőrúgást városunk polgármestere, Porga Gyula végezte el, akinek ezúton is köszönjük a támogatását.

Kezdődhetett a derbi, mely felfokozott hangulatban és nagy iramban indult. Mindkét csapat igyekezett a saját stílusát játszani. Ennek eredményeképpen látványos mérkőzés alakult ki. Csapatunk hamar meghálálta a kilátogatók bizalmát és Bényi Kálmán egyéni akciója során már a 2. percben megszerezte a vezetést. Amennyiben ez még nem lett volna megnyugtató a listavezető ellen, annak a 3. percig kellett csak várnia, amikor Vingelman Tamás, igazi futsalos mozdulattal csavarta a kapuba a labdát. Az első félidő ezek után nyílt játékot hozott. A Ferencváros nem tudott mit kezdeni csapatunk egyik legjobbjával, Kasza Viktorral. Az első félidő végét egy látványos kontratámadással zártuk, melynek végén Szabadfi Peti bólintott a kapuba. Így megnyugtató előnnyel mehetett csapatunk a pihenőre.

A mérkőzés szünetében bűntető rúgó versenyre került sor. A rengeteg jelentkező közül, öt szerencsés küzdhetett meg a Kinizsi Bank, az Intersport és a sétáló utcai Vodafone szaküzlet értékes ajándékaiért. A kapuba, második számú hálóőrünk Jónás Áron állt és nem volt könnyű dolga.

A második játékrészben folytatódott a nyílt küzdelem, bár a Ferencváros többet birtokolta a labdát, de nem talált rést védelmünkön. A kegyelemdöfést Bényi Kálmán adta meg az FTC-nek a 36. percben. Szép támadás végén az üres kapuba jutatta a labdát. A hátralévő időben Kasza Viktor mutatott be még pár bravúrt, de az eredmény nem változott a végső dudaszóig már.

Összegezve: rangadóhoz illő összecsapáson megérdemelten szereztük meg a győzelmet és vettük át a vezetést a tabellán. A bajnokság még nagyon hosszú, de csapatunk halad tovább a megkezdett úton.
Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást és várunk mindenkit szerdán (2011.11.02. 20.30 óra) magyar kupamérkőzésre, a Szombathelyi Admirál HVSE ellen.

1. Futsal Club Veszprém - FTC 4:0 (3:0)

Veszprém: Kasza - Bényi, Szabadfi, Jakab, Vingelmann, csere: Jónás, Weisz, Véber, Korcsmár, Tar, Pálfi, Vas.
Vezetőedző: Németh Gábor

FTC: Kovács - Kulik, Érsek, Bogár, Komáromi, csere: Huszty, Balán, Graeser, Suth, Szabó, Faragó, Kósa.
Vezetőedző: Machalek Attila

Gólszerzők: Bényi a 2. és a 36., Vingelman a 3., Szabadfi a 20. percben.
Sárga lapok: Szabadfi, Jakab, Vas, illetve Érsek, Komáromi.
Piros lapok: Bogár, Komáromi.

1

Képgaléria