A cukorbetegekért futottak

Schirilla György ötnapos futása során Veszprémbe érkezett, ahol a Simonyi és a Botev iskola diákjai tartottak vele a nemes cél érdekében.

A kiváló sportember november 9. és 13. között teljesíti Pécs és Budapest között a „Schirilla György ötnapos futása a cukorbetegekért” elnevezésű eseményt. A futás során az útba eső települések diákjai, gyermekei csatlakoznak hozzá.

Péntek délelőtt Felsőörs felöl érkezett Veszprémbe Schirilla György, majd Győr felé vette az irányt, ahova Zircen, Eplényen és Veszprémvarsányon keresztül jut el. A végállomás Budapesten a Syma Csarnok lesz november 13-án, vasárnap.

A pénteki, veszprémi látogatás során Simonyi és a Botev iskolából két-két alsó és felső tagozatos osztály, összesen több mint 100 gyerek vett részt a stadionban rendezett futáson.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Matolcsi István kötött emlékszalagot Schirilla György kopjafájára, amit a futásra is magukkal vittek a résztvevők. Az esemény végén a gyerekek aláírást gyűjtöttek a sportembertől, majd egy közös fotóra is összeálltak.

A Hajráveszprém.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.