Bravúrgyőzelem a döntetlenek után

Novothny szerzett vezetést a VFC-nek, majd az egyenlítést követően, emberelőnyben Molnár döntötte el a Gyirmót elleni hajtós, küzdelmes meccset. A veszprémi szurkolók görögtűzzel búcsúztak a srácoktól az idei utolsó hazai bajnokin.

Az első lövés Lang Ádám nevéhez fűződött, aki 30 méterről lőtt kapu fölé. A vendégek az első negyedóra végén találták először Kádár kapuját, de Cseri távoli lövését magabiztosan hárította a fiatal hálóőr. A 19. percben megszerezte a vezetést a VFC. Egy előre ívelt labdára Alex érkezett a jobb oldalon, a kimozduló Tarczy mellett a középen érkező Novothny elé passzolt, aki becsúszva a kapuba lőtt (1-0). A 30. percben Cseri szabadrúgását Tóth Balázs fejelte el a kifutó kapus mellett, de a középre tartó labdát a védők kifejelték. Két perccel később Weitner remekül ugrott ki a jobbszélen, majd Laki elé tálalt, aki nagy helyzetben mellé lőtt. A gyirmóti helyzetek a 40. percben vezettek eredményre., mikor Kozmér végzett el szabadrúgást 35 méterről, s nagy erejű lövését Kádár csak kiütni tudta, így a kipattanót Nagy László lőtte a kapuba (1-1).

A második játékrész bakonyi helyzettel indult. Bosnjak beadásáról Novothny maradt le centikkel. Az 54. percben Weitner lőtt 20 méterről félfordulatból, de Kádár magabiztosan fogta a próbálkozást. Az 58. percben Thiago jobb oldali beadására Novothny érkezett nagy helyzetben, de Kozmér szépen mentett. Mindkét kapu veszélyben forgott a második játékrész elején, a csapatok a győzelemért hajtottak. A 61. percben Laki ívelt a bal oldalról a hosszú oldalra, ahol Nagy László próbálkozhatott lövéssel, de Kádár ismét a helyén volt. A félidő derekán a veszélyesen játszó Nagy lépett ki a veszprémi védők mellett, de középre ívelésébe még sikerült beleérni, így nem jutott el a labda a nagy helyzetben lévő Tóth és Laki elé. A 74. percben Nagy László szabálytalankodott, ezért sárga lapot kapott, s mivel volt már neki, a játékvezető kiállította. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt váratlanul vezetést szerzett a Veszprém. Molnár szánta el magát lövésre 40 méterről, és a nagy ívben lecsapódó bomba a jobb felső sarokban kötött ki. Az utolsó percben Hegedűs végezhetett ígéretes szögből szabadrúgást, de a labda a kapufáról vágódott ki.

Mérkőzéstükör

Soós Imre: - Az első félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, bár szerintem akkor is mi támadtunk többet, a veszprémiek a kontrákra rendezkedtek be. A második félidőben már csak a védekezésre fektették a hangsúlyt, mi támadtunk, de a helyzeteink kimaradtak, majd egy buta szabálytalanság és egy kényszerű csere megpecsételte a sorsunkat.

Vágó Attila: - Mindkét csapat őszinte, győzelemszerű futballt mutatott be, támadólag léptünk fel mi is és a Gyirmót is. Érezni lehetett, hogy egyik csapat sem akarta a döntetlent, ebből lett egy jó mérkőzés. Az első félidőben kiegyenlítettebb játék folyt, a második félidő elején ugyan többet támadott a Gyirmót, de összességében a győzelmünk megérdemelt, mert többet tettünk érte. Nem látszott, hogy ők a második, mi a hetedik helyen állunk, jó teljesítmények voltak, nagyon szép gólokat rúgtunk, de az ellenfél is minden dicséretet megérdemel. Ezzel a győzelemmel, a megszerzett 21 pontunkkal feltettük az őszi teljesítményünkre a koronát, de reálisan kezeljük a dolgot, jó esélyünk van a szezon elején kitűzött 6-12. hely megszerzésére. Ha belegondolunk, tavaly tavasszal 18 pontot szereztünk egy gyengébb csapattal, most ősszel 21-et. Bosnjak és Thiago leigazolásával a bal oldalunk stabilabb lett, ezzel Alexnak is jobb lett a játéka, valamint a fiatalok - Ihász, Lang, Kádár, Novothny, Burcsik – nagyon jól beilleszkedtek a csapatba, amit bizonyít az, hogy Kádár Balázs 8 meccset védett, Novothny Soma ott van a góllövő listán, Lang Ádám stabil a védelemben és Somával együtt a válogatottban is. Kellett az is, hogy a rutinos, meghatározó játékosok, mint Molnár, Hegedüs, Hevesi-Tóth is hozták magukat, és jól összeért a csapat. Így is hiányérzetem van, mert ugyan hét meccse nem kaptunk ki, de zsinórban öt döntetlent játszottunk, amiből legalább hármat meg kellett volna nyernünk. Pakson vezettünk, és 11-est hibáztunk, itthon a Videoton ellen jobbak voltunk, vezettünk és a végén kaptunk gólt, Baján jobban játszottunk, mégis döntetlen lett. A Tatabánya elleni döntetlen reális volt, a BKV Előre ellen visszahoztuk a meccset. Ha 6 ponttal többet szerzünk, dobogón is lehetnénk, de ne legyünk elégedetlenek, gratulálok a játékosaimnak, és reméljük, hogy tavasszal még előrébb tudunk lépni.

Veszprém FC - Gyirmót FC 2:1 (1:1)

Veszprém: Kádár - Garai, Hegedűs, Lang, Bosnjak - Thiago, Hevesi-Tóth, Molnár, Leitold (Finta a 72.) - Novothny (Pálfi a 88.), Alex (Nikolin a 85.).
Vezetőedző: Vágó Attila

Gyirmót: Tarczy - Tóth B., Kozmér, Laki, Szabó Cs. - Weitner (Tóth N. a 56.), Bognár (Lázár az 53.), Nagy L., Cseri (Czanik a 85.) - Makrai, Molnár.
Vezetőedző: Soós Imre

Gólszerzők: Novothny a 19., Molnár a 80. percben, illetve Nagy L. a 40. percben.
Sárga lapok: Lang, Hevesi-Tóth, Molnár, illetve Tarczy, Tóth B., Szabó Cs., Nagy L., Tóth N.
Piros lap: Nagy L.

galeria_161

Képgaléria