Gyors, hatékony, ízületkímélő

Nincs időd edzeni? Szeretnél 15 perc alatt hatékony edzésmunkát végezni? A speedfitnesst neked találták ki!

Megkezdte Magyarországon hódító útját egy modern technológiára épülő, rendkívül hatékony mozgásforma, a speedfitness. Az edzésben segítséget nyújtó gép elektromos izomstimulációval működik. Kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat, mely nemcsak biztonságos, de rendkívül hatékony módszer, mivel a testizomzat 90%-át vonja be a munkába. A rövid ideig tartó tréning alatt csupán a színtiszta izommunka érezhető, anélkül, hogy az inakat és ízületeket megterhelnénk.

Veszprémben is elérhető már az új edzésmódszer a Beautiful Body Speedfitnessben, ahol igényes környezetben, hasznos tanácsokkal és ingyenes parkolási lehetőséggel várja a tréningezni vágyókat Gál Amanda, a fitness stúdió oktatója.

- Novemberben nyitottátok a stúdiót. Honnan jött az ötlet?

- Olaszországban éltünk a testvéremmel, ahol egy közös barátnőnk nyitott egy stúdiót. Elhívott minket, hogy próbáljuk ki, azonnal megtetszett nekünk, és úgy gondoltuk, hogy itthon is megszeretnék az emberek. Elhatároztuk, hogy nyitunk egy stúdiót Veszprémben. A folyamatot gyorsan végig lehetett vinni, mert Magyarországon már több városban is űzik a speddfitnesst, és a hazai forgalmazó is rugalmas volt velünk, így egy hónap alatt ki is tudtunk nyitni.

- Mondhatjuk, hogy egy igazi sportos család vagytok?

- Igen, sok sportágat kipróbáltunk már, mindig fontos szerepet játszott az életünkben a mozgás, az egészséges életmód. Édesanyánk is mindig erre nevelt minket, és mi is ezt a szemléletet igyekszünk átadni a gyermekeinknek és a veszprémi embereknek egyaránt.

- Kinek ajánljátok a speedfitnesst?

- Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánljuk. Elsősorban azoknak, akinek kevés idejük van, de hatékony edzésmunkát szeretnének végezni, hiszen nálunk egy rövid, intenzív edzéssel is el lehet érni a kívánt eredményt. Sportolóknak is ajánljuk a teljesítmény fokozására, továbbá akik fogyni szeretnének, vagy narancsbőrrel küszködnek. Nagyon hasznos szülés után a nőknek, az idősebbeknek és a hátfájásos embereknek is. Azoknak is ajánljuk a speedfitnesst, akik szeretik az újdonságokat, és szívesen kipróbálnának egy új mozgásformát.

- Hogyan képzeljünk el egy edzést?

- Első alkalommal egy rövid beszélgetést tartunk, ahol átbeszéljük a célokat, hogy mit szeretne elérni a vendég, és ahhoz igazítjuk az edzést. Az első feladat, hogy át kell öltözni egy tréningruhába, amit mi biztosítunk, ezután kap egy izotóniás italt a vendég, ami pótolja az edzés közben elvesztett energiát, ráadjuk a mellényt és a pántokat, majd üzembe helyezzük az edzésben segítséget nyújtó gépet. Az edzésmunka nagy részét a gép végzi, de alapgyakorlatokkal fokozzuk a hatást. Az intenzív edzés 15 percig tart, majd öt perc relaxációs program következik, amivel ellazítjuk az izmokat. Az edzés végén egy fehérje turmixot fogyaszthat el a vendég, ami hozzájárul az izmok fejlődéséhez, regenerálódásához. Zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, így nem kell hazamenni edzés után, frissen folytathatjuk tovább a napot.

- Mit érzünk edzés közben?

- Érezzük, ahogy összehúzódnak az izmaink, négy másodpercig dolgoznak, négy másodpercig pihennek, ezek a periódusok ismétlődnek az edzés végéig. Nehéz ezt elmondani, elképzelni még nehezebb, érdemes kipróbálni.

 

A Beautiful Body Speedfitness Veszprémben, a József Attila utca 42. szám alatt várja az érdeklődőket, érdemes telefonon (70/347 2027) időpontot egyeztetni Gál Amandával, aki e-mailben is szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre.

Beautiful Body Speedfitness

Veszprém, József Attila utca 40.
Telefon: 70/347 2027
E-mail: veszprem.speedfitness@gmail.com
Facebook: facebook.com/speedfitnessveszprem

Pozítív érvek a Speedfitness mellett:

+ hatékony izomépítés: a testre simuló elektródáknak köszönhetően pont a megfelelő helyen éri az izomzatot a stimuláció, és olyan erősségben, ami az egyéni céloknak felel meg

+ ín- és ízület kímélés: az elektrostimuláció csak az izmokra hat, így a konvencionális ellenállásos tréningnél ismert ízületterhelés nem jelentkezik

+ extrém rövid ideig tartó edzés: a teljes testizomzatot egyszerre edzi, így nem kell hosszú órákat tölteni a konditeremben, míg minden testrészünkön a megfelelő terhelést és intenzitást elérjük, így az időhiányban szenvedőknek is ideális sport

+ zsírégetés, zsírszövet-csökkenés: az optimális zsír-izom arány kialakulásával testünk jóval több kalóriát éget el még álmunkban is

+ kötőszövetek vérellátottságának javulása, cellulit tüneteinek és okainak csökkenése, vér- és nyirokkeringés fokozása

+ izombeli hiányok és diszbalansziák kiegyenlítése

+ jobb közérzet kialakulása: stresszhormon-szint csökkenése és boldogsághormon-szint növekedése

+ deréktáji fájdalmak kezelése: a gerincoszlop tartásához szükséges,
mélyen fekvő tartóizmok megerősítése

+ vizelettartásért is felelős gátizomzat megerősödése, szülés utáni rehabilitáció

+ sportolóknak teljesítményfokozás: robbanékonyság, dinamika, gyorsaság növelés

+ biztonságos működés: számos klinikai vizsgálat bizonyítja a Speedfitness szenzációs eredményeit és biztonságos működését

Forrás: speedfitness.hu