Siker és együttműködés

Jó mérkőzésen győzte le a Veszprém Barabás KC az argentin válogatottat, a szünetben az utánpótlás-nevelés ügyében is előrelépés történt.

A Chile elleni magabiztos győzelem után a világbajnokságra készülő, az Alcoa Fehérvár KC-t pénteken hét góllal legyőző Argentína válogatottja vendégszerepelt hétfő este a Veszprém Arénában.

A mérkőzés első félidejében felváltva estek a gólok, a hazai oldalon a csapatkapitány, Gertsmár Renáta vitte a hátán a csapatot, de Földes Viktória, Veszeli Judit és Weigel Zita is többször bevette a vendégek kapuját. Többnyire a dél-amerikaiak vezettek, de egy gólnál nagyobb különbség – a félidőben két büntetőt hárító Hoffmann Kitti remek védéseinek is köszönhetően - egészen a 22. percig nem alakult ki. Ekkor az argentin csapat legeredményesebb játékosa, Mendoza révén kétgólosra növelték előnyüket a vendégek. (9:11)

Nem sokáig örülhetett az argentin csapat, hiszen Gertsmár és Veszeli is betalált, majd hiába kerültek emberelőnybe a vendégek, Földes Kata révén ebből a szituációból is a hazaiak jöttek ki jobban, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. (14:14)

Együttműködés az utánpótlás-nevelés érdekében

A szünetben városunk több nevelési-oktatási intézményének vezetője, Veszprém város önkormányzatának és a Veszprém Barabás KC-nak a képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá, mely szerint törekednek arra, hogy a tehetséges fiatalokkal megszerettessék a kézilabdát, és ezáltal a Veszprém Barabás KC utánpótlását megerősítsék.

A szándéknyilatkozatot aláírták:
Porga Gyula (Veszprém Megyei Jogú Város)
Szarka László (Vetési Albert Gimnázium)
Szelényi Géza (Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola)
Kámánné Szőke Katalin (Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola)
Horváth Szilvia (Deák Ferenc Általános Iskola)
Ebele Ferencné (Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola)
Bácskai Sándor (Pannon Egyetem)
Barabás Árpád (Veszprém Barabás KC)

A második játékrészben Lengyel Edit állt a veszprémi kapuban, aki Hoffmann Kittihez hasonlóan remekelt. Mocsai Dorottya, Szabadfi Ágnes és Smidéliusz Júlia révén három góllal nyitottak a hazaiak (17:15), de Mendoza és Belotti vezérletével a következő tíz percet meghúzták az argentinok, és egy 6:2-es szériát produkálva már ők vezettek kettővel. (19:21)

A veszprémi lányok azonban meg akarták nyerni a mérkőzést, Bognár Zsuzsanna és Földes Viktória 2-2 góljával átvették az irányítást, és a hajrában felszabadultan játszva, a közönséget kiszolgálva három góllal diadalmaskodtak úgy, hogy az ellenfél az utolsó öt percben nem tudott betalálni a hazai kapuba. (27:24)

Mérkőzéstükör

- Tíz nappal ezelőtt játszottunk utoljára, azóta kézilabdás jellegű gyakorlatok nem nagyon voltak edzésen, és a lányoknak volt idejük regenerálódni. A mérkőzés elején nehezen vettük fel a frekvenciát, könnyű gólokat kaptunk, és támadásban is elhamarkodottak voltak a befejezések. Mindemellett lépést tartottunk az ellenféllel, így fej-fej melletti 60 percet láthatott a közönség. Győzni akarásból jelesre vizsgáztak a lányok, hiszen mínusz kettőről megfordítottuk a mérkőzést, és a vezetés birtokában a kezükben tartották utolsó tíz percet – értékelt Gyurka János, a VBKC mestere.

- Az elején voltak technikai hibáink, az eladott labdákból gólokat is kaptunk. Szerencsére sikerült kijavítanunk a hibákat, főleg a Reni (Gertsmár Renáta – a szerk.) lövései révén feljött a csapat. Szoros mérkőzést játszottunk, amivel kiszolgáltuk az ellenfelünket, és számunkra is hasznos volt. A második félidőben is voltak hibáink, de többnyire végigmentek a támadások, örültünk a góloknak, és nagyon élveztük a meccset. Annak is örültünk, hogy ennyien kijöttek az Arénába, a szurkolás fellendíti a csapatot – mondta Bognár Zsuzsanna, a VBKC jobbszélsője.

Veszprém Barabás KC - Argentína 27:24 (14:14)

Veszprém Barabás KC: Hoffmann Kitti, Lengyel Edit (kapusok) - Mocsai Dorottya 1, Velky Viktória, Szabadfi Ágnes 2, Vida Ingrid, Gertsmár Renáta 7(1), Koszorús Katalin, Bognár Zsuzsanna 3, Veszeli Judit 3(1), Smidéliusz Júlia 3, Földes Viktória 4, Földes Kata 2, Weigel Zita 2.
Edző: Gyurka János

Argentína: Romero 1, Melillo 1, Belotti 3, Decilio 4(1), Crivelli, Sala, Totolo 4, Acosta 1, Mendoza 6, Simonatto 2, Ferrea, Gambino 2(2), Bianchi, Mena.
Szövetségi kapitány: Daniel Zeballos

Kiállítások: 10 perc illetve 8 perc
Hétméteresek: 2/2 illetve 6/3