Két magyar bajnoki érem

A Veszprémi Thai-boksz SE képviseletében Farkas Brigitta ezüst-, Dobos Gergely bronzérmet szerzett a Fight Night Hungary magyar bajnokságon.

Április 28-án, Szentendrén rendezték meg a FNH (Fight Night Hungary) amatőr liga Magyar Bajnoki döntőjét, melyen az előző négy forduló győztesei csaptak össze, így összesen 18 mérkőzést láthattak a nézők. Az összesített eredmények és pontszámok alapján a Veszprémi Thai-box Egyesülettől két fő jutott el a döntőig.

A veszprémiek első versenyzője Farkas Brigitta volt 63,5 kg-ban ellenfele Lehota Krisztina 67.5 kg-ban indult. Súlyuk alapján két külön csoportban kellett volna indulniuk, de közös megegyezéssel, ellenfél hiányában összevonták a két súlycsoportot.

Brigitta a selejtezők során egyszer már összekerült Krisztinával, akit végül is sikerült legyőznie, de ezúttal elpártolt tőle a szerencse és a nagy súlykülönbség az ellenfélnek kedvezett. Ezzel Farkas Brigitta az ezüstérmet érő helyen végzett a magyar bajnokságon.


Dobos Gergely, Farkas Brigitta és Körmendi Ferenc (edző)

Második veszprémi versenyző Dobos Gergely volt 81 kg-ban. Ő is remekül szerepelt a selejtezőkön, mint már előző cikkünkben olvashatták, és felküzdötte magát a magyar bajnoki harmadik helyig.

- Gratulálok a srácoknak a teljesítményükhöz, reméljük, hogy hasonló sikerekkel tudjuk folytatni a 2013-as évet - nyilatkozta Körmendi Ferenc, a veszprémi Thai-box SE vezetője.