Szorossá tették a végét

Könnyed első félidő után, a folytatásban mindössze csak hat gólt dobó Veszprémi KSE az utolsó másodpercekben biztosította be győzelmét a Pécs ellen.

Az előző évben veretlenül nyerte meg az NBII-es bajnokságot a Veszprémi Egyetemi SC csapata, így automatikus jogosultsággal a 2015/16-os szezont már a másodosztályban folytatja Veszprémi KSE néven, Elek László és Károlyfi Viktor edzők segítségével, egy alaposan átalakult kerettel.

Elsőként a Magyar Kupában mérette meg magát az újonnan átalakult veszprémi társaság az NBII-ben szereplő Le Belier KK Ajka ellen. A bakonyiak 11-14-es félidei állásnál tudták tartani a 3-4 gólos különbséget egészen a végéig 25-30-as győzelemmel. Így továbbjutva a következő fordulóban, amely az NBI-es Komlóval csap össze szeptember 30-án, szerdán 19 órai kezdettel a Március 15. úti sportcsarnokban.

A bajnokság első meccsén hazai pályán a Tata ellen játszott az Elek csapat, nehézkes első félidő után, megnyugtató hat gólos előnnyel fordulhattak a csapatok. A második félidő tartogatott izgalmakat, de a bírói tévedésből meg kellett elégedniük az egy ponttal (26-26).

Az Alba Regia otthonában próbálták feledtetni a hazai x-et a veszprémi fiúk, annyi különbséggel, hogy az edzői poszton már Zsigmond György irányítja az újonc csapatot. (Elek László másodedző és erőnléti trénerként segíti a szakvezetőt, míg Károlyfi Viktor az utánpótlásban dolgozik tovább). Székesfehérváron könnyű győzelemmel mutatkozott be Zsigmond György fiai (24:30).

A Pécs elleni hazai mérkőzés 10. percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Szobol, Pásztor és Márton góljaival hat góllal meglépett a hazai együttes a félidőre (16:10). A folytatásban már akadozott a gépezet a bakonyiaknál, a hajrá izgalmakat hozott, de remek védekezésnek köszönhetően sikerült bezsebelni a két pontot (22-21).

A Nyugati csoport másik veszprémi csapata az Éles József vezette MKB Veszprém U23, amely Csurgón (33:28) és Szentendrén (25:28) kikaptak, a SZESE Győr otthonában 27:29-re nyertek.

Veszprémi KSE - Pécsi VSE 16:10 (22:21)

Veszprém, vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási

Veszprém: Szabó Imre, Szász Zsolt Gergő, Csiki Barnabás Bence (kapusok), Kovács György, Gulás Máté, Kis Ákos, Lelkes Gábor 1, Tombor Csaba 3/2, Bonyhádi Tibor, Heiczinger Zsolt, Szobol Zsolt 6/2, Pásztor István 5, Márkus Dániel 3, Márton Balázs 4, Valler Péter, Tarlósi Olivér
Vezetőedző: Zsigmond György

Pécs: Szente Gábor, Jandó Róbert (kapusok), Kovács Gábor 2, Győri Péter 4, Szakcsi Dávid 1, Perovic Vuk 6, Vajda Kornél 2, Kozics Attila, Vojkovics István 1, Lévay Tamás, Vald Benjamin, Császá István 4/3, Sztárai Péter, Géczi Áron 1, Bérces Patrik
Vezetőedző: Kovács Gábor

Hétméteresek: 4/3, illetve 4/3
Kiállítások: 10 perc, illetve 4 perc

5

Képgaléria