Előreléptek

Ha felszabadult játékot nem is, de ami fontosabb: győzelmet hozott a Veszprémi Kézilabda Kft. számára az NB I/B Nyugati-csoport hétvégi csatája – ha a mieink jobban koncentrálnak az ellenfél kapuja előtt, nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Hazai szemszögből álomszerűen indult a megyei rangadó, Bartha Bencéék a feladathoz felnőve, bátran, jól összpontosítva és nem utolsósorban eredményesen „tettek-vettek” a pályán, mondhatni, állva hagyták a tabella tizenkettedik helyezettjét (11. p.: 6-0). Talán maguk, a komoly dominanciát mutatott főszereplők is elhitték, hogy ily’ rövid idő alatt összeroppantották a riválist, mert később jelentősen veszítettek az aktivitásukból, sok helyzetet hagytak ki, mi több, a kapkodásaik közepette néha a zavarodottság jeleit is mutatták (22. p.: 7-7). Az ősszel idegenben is „elporolt”, de most is nagyfokú ellenállást tanúsított vendégek megérezték a vérszagot, a nagyszünet után vezetéshez is jutottak, negatív meglepetést fontolgatva: igazán felnőttek a feladathoz (33. p.: 10-12). Ám a fordulatoknak ezzel még nem volt vége, a veszprémiek a következő szakaszban nem csupán keményen védekeztek, hanem lendületesen és pontosan támadtak, egymást jól kiegészítve fegyelmezetten betartották a taktikát (44. p.: 15-12). A hajrában mindkét csapat gyakran kapkodott, a Vágó-tanítványok már nem tudtak teljes egészében megújulni – vagány és fantáziadús teljesítménnyel szolgálni –, de megmutatták, hogy igenis van tartásuk (53. p.: 18-17). Noha ezúttal is akadtak fals hangok a hazaiak muzsikálásában, a hibáik dacára – a küzdeni tudásuknak köszönhetően – megérdemelten gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Vágó Attila: Érezhetően jobban kézilabdáztunk, mint az előző fordulókban, ám a megítélésünket rontja, hogy vagy egy tucat ziccert rontottunk el, főként a szélről. A védekezésünkkel továbbra is elégedett vagyok – nyugaton mi kaptuk a második legkevesebb gólt –, viszont a helyzetkihasználásunkon feltétlen javítanunk kell.

NB I/B, nyugat. Férfiak: Veszprémi Kézilabda Kft.–Le Belier KK Ajka 20-18 (10-11)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Bacs, Bóna.

Veszprém: Andorka – Szmetán P. 4, Haszilló 1, Éles 3, Füleki, Bartha 4, Hári 4. Csere: Csiki (kapus), Kovács, Kreisz, Heiczinger, Tóth M. 1, Bugyáki 2, Árpási 1, Melnyicsuk, Bendicsek. Vezetőedző: Vágó Attila.