Sima győzelem nagyszerű teljesítménnyel

Szerencsére a kisebb sérüléssel és betegséggel küszködő játékosok is vállalni tudták a játékot, így a veszprémiek a legjobb összeállításukban léphettek pályára a Bakony Csoport rangadóján.

A mérkőzés első perceiben a két csapat játékosai próbálták felmérni az erőviszonyokat, a játék a két tizenhatos között folyt, nem forogtak veszélyben a kapuk. Az első helyzetre a 10. percig kellett várni, amiből rögtön gól is született. Tatai szépen szöktette a jobb oldalon felfutó Szöllőskeit, akinek beadását Babos remek mozdulattal pörgette be Deli lábai mellett a kapu jobb oldalába, 1-0.
A Lipót a gól után próbálta átvenni a kezdeményezést, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A 16. percben a gól előtti jelenet ismétlődött meg, de most Delinek sikerült lehúznia a jobb oldali beadást.

A félidő közepére a VFC átvette a mérkőzés irányítását, csak kevésen múlott, hogy ne kétgólos előnnyel vonuljon az öltözőbe a csapat. Előbb Finta ment el a baloldalon, szépen cselezte be magát a büntetőterületen belülre, de lövésébe a vendégek védője vetődött bele, majd Soós passzolt szépen Tataihoz, akinek 11 méterről leadott bombáját védte a vendég kapus. A 38. percben Kalcsó egy jobboldali szabadrúgást ívelt a kapu elé, Soós a 11-es pontnál átvette a labdát, majd óriási helyzetben a lipóti védő szabálytalanul szerelte, de a bíró sípja néma maradt, megfosztva a Veszprémet egy jogos büntetőtől. A félidő végén még Babos szerezhetett volna gólt, de közelről leadott fejesét Deli magabiztosan hárította.

A második félidő egy óriási Lipót helyzettel kezdődött, a vendégek szöglete után az előrehúzódó Fajkusz fejelt kapura, de Garai óriási bravúrral menteni tudott a gólvonal elől. Ezután a Veszprém ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, helyzetek sokaságát dolgozta ki. Az 53. perben Finta szép egyéni akció után lőhetett kapura, de Deli hárítani tudott.

A következő helyzetet viszont sikerült gólra váltanunk. Kalcsó húzott el a baloldalon, egy remek csellel becsapta a védőjét, aki a 16-oson belül már csak szabálytalanul tudott szerelni, büntető. A 11-est Finta magabiztosan értékesítette, 2-0.

Az 59. percben Finta a bal oldalvonal mellett lerázta a védőjét, négy a kettő ellen mehetett a VFC, Tatai passzolt Soóshoz, akinek lövését a vendégek kapusa hárította. Pár perc múlva ismét Tatai készített elő egy lövést, de Deli hatalmas bravúrral fogta Babos löketét.

A Veszprém továbbra sem állt meg, folyamatosan alakították ki a lehetőségeket. Előbb Soós, majd Finta lőhetett ziccerben, ám egyikből sem született gól. Majd Finta 20 méteres életerős bombája pattant meg egy lipóti védőn, a labda néhány centivel kerülte el a kapu baloldalát.

A 78. percben ismét gólnak tapsolhatott a veszprémi publikum, Garai szép passza után Soóshoz került a labda, egy szép csellel befűzte a vendégvédőt, beadását Tatainak sikerült középről az üres kapuba juttatnia, 3-0.

A rangadó utolsó percében a 15 éves Novothny Soma adta meg a kegyelemdöfést a lipóti gárdának, Czvetkó beadását sikerült közelről a kapuba helyeznie, megszerezve ezzel első bajnoki gólját a Veszprém felnőtt csapatában, 4-0.

A VFC ezen a napon bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják őket a bajnokság egyik esélyesének, nagyszerű játékkal, magabiztosan fektették kétvállra a rivális Lipót gárdáját, a gólkülönbség is teljesen megérdemeltnek tekinthető. Reméljük, hogy a bajnokság további szakaszában is így játszanak majd a srácok.

 A bajnokságban most egy hét szünet következik, de nem maradunk mérkőzés nélkül, jövőhét szerdán Zalaegerszegen játszik a csapat Magyar Kupa mérkőzést a megye II. osztályú Police-OLA SK csapatával 15 óra 30 perces kezdéssel.

Veszprém FC – Lipót Pékség 4:0 (1:0)

250 néző
Játékvezető: Kovács Gergely
Asszisztensek: Szabó Péter dr., Boda György

Veszprém FC: Varga T. – Szöllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Babos. Vezetőedző: Orbán Tamás

Lipót: Deli – Ásvány, Fajkusz, Töltősi, Visy – Dombi, Lappints, Magyar, Gollovitzer, Burkus – Gál. Vezetőedző: Gunyhó Ferenc

Cserék: Babos helyett Novothny a 81. perben, Kalcsó h. Czvetkó a 83., Finta h. Donát a 88. percben, illetve Gollovitzer helyett Krén a 32. percben, Dombi h. Dömötör a 46., Magyar h. Kiss a 67. percben.

Gólszerzők: Babos 10., Finta (11-es) 58., Tatai 78., Novothny 90.
Sárga lapok: Fehér, Soós, Babos, Novothny, ill. Ásványi, Kiss.
Szögletarány: 3:3