A kosárlabda is kiemeltek közé kerülhet

A VESC férfi kosárlabda szakosztályát és a VEDAC-ot is támogatásáról biztosította a sportbizottság.

Önkormányzatunk Sport- és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának szerdai ülésén Porga Gyula, sportért felelős alpolgármester javasolta, hogy a bizottság terjessze a Közgyűlés elé a VESC férfi kosárlabda szakosztályával való támogatási szerződés megkötését. Porga Gyula tájékoztatása alapján idén is nyolc millió forintot kapott a szakosztály, így ezzel a szerződéssel a város garantálná - a bizonytalan gazdasági helyzetben – ugyanezt az összeget a férfi kosárlabda számára a következő három évben is. A bizottság egyhangúan támogatta a javaslatot.

A második napirendi pont előterjesztője is Porga Gyula volt, melyben egy korábbi határozat megerősítését és pontosítását javasolta a bizottságnak: városunk atlétikai klubja, a VEDAC jelenleg is élő szerződését további két évvel hosszabbítsa meg az önkormányzat. A bizottság határozata alapján a december 17-i Közgyűlésnek támogatásra javasolja a szerződés meghosszabbítását.

 A harmadik napirendi pontban Mihalovics Péter és Szolnoki Pál tanácsnokok számoltak be egész éves munkájukról, mindkét tanácsnok tevékenységével elégedett volt a bizottság. Szolnoki Pál külön köszönetet mondott Juhász Lászlónak és Matolcsi Istvánnak a segítségükért.

A negyedik napirendi pontban Juhász László tájékoztatta a bizottságot a szombati sportévzáró programjáról, melyről részletesebben korábbi cikkünkben tájékozódhatnak olvasóink. Az utolsó napirendi pontban Juhász László elmondta, hogy az eplényi Síarénával együttműködve szervezett buszokat indítanak elsősorban a diákok számára a tervek szerint heti három alkalommal, így könnyebben elérhetővé válik a síelés az iskolások számára.

A bizottság elfogadta az önkormányzat 2010. év első félévének munkatervét, majd Dr. Hudvágner Tamás, elnök megköszönte a bizottság egész éves aktív közreműködését.