Esélyt sem adtak a Vasasnak

Az első félidőben Finta mattolta a vendégeket, gyorsan eldöntötte a mérkőzést, és megszerezte az alapszakasz győzelmet az 1. FCV.

A futsal NBII Nyugati Csoportjának rangadóján fogadta az 1. FCV a Vasast. A találkozó tétje az alapszakasz első helyének eldöntése volt a tabella első két helyezettje között. A veszprémiek nagy lendülettel kezdtek, folyamatos offenzíva alatt tartották a vendég kaput, de a helyzeteiket az első 10 percben rendre elhibázták. Finta szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, ami már nagyon érett, a nagypályás labdarúgó csapatban is szereplő játékosnak csak ezután jött meg igazán a lövő kedve. A 18. percben két gyors gólt szerzett egymás után, amivel kialakult az első félidő eredménye: Finta – Vasas 3:0.

A második játékrész elején a meccs gólzsákja kiszolgálásban is jeleskedett, először egy beadásból, majd egy sarokrúgásból hozta helyzetbe csapattársait. Hazuga a 24., Tar a 26. percben szerzett gólt, amivel már 5:0-ra vezetett a Veszprém. A folytatásban görcsösen próbálkozott visszajönni a mérkőzésbe a Vasas, amiben a játékvezetők is nagy segítséget nyújtottak, de Szabadfi kiállításával sem sikerült komolyan befolyásolni a mérkőzés sorsát. Ruzsicska, Solti és Nagy négy perc alatt három gólt szerzett, de a hátralevő két percben már sem ideje, sem energiája nem volt a vendégeknek a pontszerzésre, így teljesen megérdemelten nyert, és szerezte meg az alapszakasz győzelmet az 1. FCV.

1. Futsal Club Veszprém - Vasas 1988 Déli FC 5:3 (3:0)

Veszprém: Kasza - Bényi, Weisz, Tar, Szabadfi, csere: Finta, Pálfi, Hazuga, Vas, Korcsmár, Jakab, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Vasas: Fehér - Berta, Érsek, Solti, André, csere: Ruzicska, Nagy A., Nagy Zs., Kulik, Turnai, Závodszky, Zalatnai
Vezetőedző: Tóth Keve

Gólszerzők: Finta a 11. kétszer a 18., Hazuga a 24. és Tar a 26. percben, illetve Ruzicska a 35., Solti a 36., Nagy Zs. a 38 percben

Sárga lapok: Bényi, Finta, illetve Berta, Solti, Nagy Zs., Turnai
Piros lap: Szabadfi