Az írek az első kiesők

Az olaszok és a horvátok remiztek, a spanyolok kiütötték az íreket. Mi lesz a D csoportban? Tippeltél már?

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának második körét rendezték csütörtökön. A spanyolokkal ikszelő olaszoknak kellett volna a horvátok elleni győzelem a biztos továbbjutáshoz, az íreket legyőző horvátoknak úgyszintén szükségük lett volna pontokra. Egyvalamire számítani lehetett: a vesztes fél az írekkel együtt csomagolhat. Andrea Pirlo szabadrúgásból szerzett vezetést a 38. percben az olaszoknak, a kapott gólból a szünetig már fel sem ocsúdtak a horvátok. A második félidő emlékezetes focit nem, egy horvát gólt azonban hozott, Mario Mandzukic egyenlített. Az iksz egyik csapatnak sem jó, az olaszok vélhetően elverik az íreket az utolsó körben, de lehet, hogy kevés lesz a továbbjutáshoz, ha a spanyolok és a horvátok lepaktálnak egymással 2-2-re vagy 3-3-ra.

Az esti találkozón Spanyolország iskolafociját láthattuk Írország ellen. A spanyolok megmutatták erejüket, magabiztosságért eddig sem kellett a szomszédba menniük, de a 4-0-s győzelem biztosan jót tett a csapatnak. Szegény íreket pedig csak sajnálni lehetett, különösen Given kapust, aki több hatalmas bravúrt is bemutatott, mégsem tudta megakadályozni csapata leégését. Fernando Torres már a 7. percben előnyhöz juttatta a spanyolokat, a szünetig azonban még jól tartották magukat az írek, igaz a spanyolok már ekkor is egykapuztak. A folytatásban David Silva három védőt is felültetve szerzett gólt, majd újra Torres következett, a sort pedig Fabregas zárta a 83. percben. Az írek az olaszok ellen már csak becsületükért küzdhetnek, a továbbjutás már elúszott.

Olaszország - Horvátország 1-1 (1-0)
Spanyolország - Írország 4-0 (1-0)

Péntek este a D-csoport küzdelmei zárják a 2. kört, Ukrajna – Franciaország és a Svédország – Anglia mérkőzés kirajzolhatja az erőviszonyokat a csoportban. Megtetted már a tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu-n?