A németek is a négy között

Nem okozott meglepetést a német-görög meccs, de vajon ki lesz a harmadik továbbjutó? Tippeltél már az eb.hajraveszprem.hu-n?

Péntek este a második negyeddöntő mérkőzést játszották a labdarúgó Európa-bajnokságon. A csoportját hibátlanul megnyerő Németország a némi szerencsével továbbjutó Görögországgal találkozott, a németek egyértelmű esélyesei voltak a csatának. A görögöknek már a középkezdéssel is meggyűlt a bajuk, majd Klose már az első percben megszerezhette volna a vezetést a nationalelfnek, Özil pedig néhány perccel később lesállást követően lőtt a görög kapuba. A németek egy meccsre való helyzetet puskáztak el az első fél órában, a görögök egy-két kósza próbálkozással jelezték, hogy ők is pályán vannak. A német támadósor töketlenkedését Philipp Lahm unta meg, a rutinos védő 16-ról talált be a görög kapuba. A szünetben két pozícióban is változtattak a görögök, ami meg is hozta az eredményét. Felélénkült a meccs, a görögök ki tudtak alakítani néhány veszélyes helyzetet, majd a német védelem közreműködésével Jorgosz Szamarasz egyenlíteni tudott az 55. percben. A görögök megcibálták az oroszlán bajuszát, Boateng beadásából Sami Khedira lőtt a léc alá, majd a 68. percben Miroslav Klose fejelt be egy szögletet a görög védelem asszisztálása mellett. Az újabb bekapott gól után a görögök alig halászták ki a kapujukból a labdát, Klose kilépett a védők mögül, de a kapust találta el, a kipattantót pedig Marco Reus köszönte szépen, és kilőtte a jobb felső sarkot. A görögök a végén megmentették a becsületüket, a Boateng kezezéséért megítélt 11-est Dimitrisz Szalpingidisz értékesítette.

A németek megérdemelten jutottak tovább, szombat este következhet végre a negyeddöntőben egy igazi rangadó: Spanyolország – Franciaország. Ha még nem tetted meg tippedet az eb.hajraveszprem.hu-n, akkor ne habozz! Akár egyetlen tippel is vendégünk lehetsz egy sörre a Grand Canyonban, ahol kivetítőn is nézheted az EB meccseit! Ha a helyszínen is jól tippelsz, akkor már a pultnál ihatsz egy ingyen sört!