Visszhangossá vált a Kassai-csoport

A csoportmérkőzések utolsó fordulója Kassai kollégáinak bakijaitól maradt visszhangos, kezdődik a rájátszás, Grand Canyon kérdezi: tippeltél már a sörödért?

A labdarúgó EB utolsó csoportmérkőzéseit játszották hétfő este a D-csoportban. A házigazda Ukrajnának győznie kellett volna Anglia ellen a továbbjutáshoz, ami nem sikerült, pedig a biztos kieső svédek megtették azt a szívességet, hogy elverték a franciákat. Az ukránok bátran kezdtek, de komoly gólhelyzet nélkül, távoli lövésekkel ostromolták az angol kaput. A félidő közepétől fokozatosan átvették az irányítást az angolok, néhány helyzetet sikerült is kidolgozniuk, de a játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. A szünet után gyorsan vezetést szereztek az angolok, Gerrard belőtt labdáját egy lépésről stukizta be Wayne Rooney az ukrán kapuba. A bekapott gól után érthető módon az ukránok vették át az irányítást, majd a magyar játékvezetők vesszőfutása következett. Először Erős Gábor nem intett be egy lest, de ebből még nem lett gond, Vad II István azonban egy végzetes hibát követett el, Marko Devics lövése megpattant Joe Hart kapuson, és a becsúszva mentő John Terry a gólvonal mögül tisztázott. (Hozzá kell tenni, hogy a Devicset indító Milevszkij gyanúsan lesről lépett ki…) A gólbíró óriásit hibázott (csak az hibázik, aki nem dolgozik), mégis Kassai Viktor szerepel minden címlapon, pedig nem gondolhatja azt komolyan senki, hogy egy ilyen helyzetben bármelyik épkézláb játékvezető a világon felülbírálja a gólbírót, aki kb. 10 méterrel közelebb állt az esethez, és az a dolga, hogy a labdát figyelje! A végjátékban nyomtak az ukránok, mindkét csapatnak akadtak helyzetei, de végül Anglia nyert 1-0-ra, és a csoportot megnyerve búcsúztatta Ukrajnát.

A csoport másik meccsén a továbbjutásra nagy eséllyel pályázó Franciaország kissé félvállról vette a biztos kieső, de az angolokat majdnem legyőző Svédországot. A meccs elején a francia védők elnézegették, ahogy a svédek zavartalanul fejelgettek a kapujukra, de gól nem született. A franciák a 20. perc környékén kezdtek el támadgatni, de színvonalassá nem tudták tenni a találkozót, még jó, hogy egyidőben játszották a két meccset, így lehetett kétpercenként kapcsolgatni a TV-t. A szünet után motiváltabban kezdtek a franciák, mégis a svédek szereztek vezetést az 54. percben Zlatan Ibrahimovic ollójával. Ezután gyorsan kiépítették a svédek a betonbunkert, a jó fizikumú sárgák csúsztak-mászak, tisztáztak, hol a labdával, hol a babával. A franciák nem tudtak egyenlíteni, jött azonban Sebastian Larsson, aki öt méterről bombázta be a lécről lepattanó labdát. A svédek megmentették a becsületüket, a franciák pedig bemákolták a továbbjutást, bár a megszerzett pontok száma dönt, nem a mutatott játék, abból pedig nekik négy volt, míg a svédeknek és az ukránoknak kevesebb.

Ukrajna – Anglia 0-1 (0-0)
Svédország – Franciaország 2-0 (0-0)

A negyeddöntőkkel folytatódik csütörtök este az EB, most már napi egy mérkőzéssel. Elsőként a csehek és a portugálok csapnak össze. Megtetted már a tippjeidet? Sosem késő beszállni a tippjátékunkba az eb.hajraveszprem.hu-n, hiszen a játék végén az összes résztvevő között is kisorsolunk 10 korsó sört, sőt, ha a Grand Canyonban nézed kivetítőn a meccset, akkor a helyszínen is nyerhetsz!