A favoritok mentek tovább

A németek 100 százalékos teljesítménnyel, a portugálok Hollandia legyőzésével léptek biztosan tovább. Mi lesz ma, a C-csoportban? Tippeltél már?

A labdarúgó EB B-csoportjában több forgatókönyv is elképzelhető volt, legszélsőségesebb esetben a két győzelemmel csoportját vezető Németország is kieshetett volna, éppen ezért a győzelemre kellett játszania a hollandokat legyőző Dánia ellen. A németek egy kissé laposan induló meccsen Podolski révén szereztek vezetést, majd a dánok szinte a semmiből egyenlítettek, Krohn-Dehli fejesgóljával. A folytatásban a dánok még reménykedhettek, hogy sikerül véghezvinniük a bravúrt, de támadásaikon nem mutatkozott komoly esély erre. Lars Bender a 80. percben oszlatta szét a dán reményeket, kilőtte a jobb alsó sarkot, és hozta a harmadik meccset is Németországnak.

A másik meccsen a biztos továbbjutáshoz nyerniük kellett Portugálinak a hollandok ellen, akiknek csak akkor lehetett volna esélyük a 2. hely megszerzésére, ha legalább két góllal verik a portugálokat, és a németek legyőzik a dánokat. Utóbbira nagyobb sansz volt, az be is jött, előbbire valljuk meg, a hollandok eddig mutatott játéka alapján nem sok esély volt. Némi meglepetésre Rafael van det Vaart megszerezte a vezetést Hollandiának már a mérkőzés elején, a 28. percben azonban jött az eddig gólképtelen Cristiano Ronaldo, és egyenlített. A hollandok görcsöltek a vezetés megszerzéséért, de a gólszerzéshez a portugálok álltak közelebb. A 74. percben aztán újra Ronaldo villant, és második góljával végleg elbúcsúztatta az EB-től a hollandokat, Portugália pedig a 2. helyen továbbjutott.

Németország – Dánia 2-1 (1-1)
Portugália – Hollandia 2-1 (1-1)

Következhet a C-csoport a Spanyolország-Horvátország és az Olaszország-Írország mérkőzéssel. Az írek biztos kiesők, komoly továbbjutási esélye van a két döntetlennel álló olaszoknak, de ebben a csoportban is bármi megtörténhet. Te már megtetted tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu-n?