Az esélytelenebbek jutottak tovább

A-csoport: a görögök és a csehek továbbléptek, a lengyelek és az oroszok kiestek. Mi lesz a többi csoport sorsa? Tippeltél már?

A csoportmérkőzések utolsó körében egyidőben játsszák a meccseket, így az oroszoknak és a görögöknek is győzniük kellett volna a biztos továbbjutáshoz. Az oroszok kezdtek jobban, de gólt nem tudtak szerezni, a görögök viszont mindent megtettek, hogy egy gyenge színvonalú mérkőzést láthassunk. Húzták az időt, tördelték a játékot, ötlettelenül passzolgattak támadás címén. A szünet előtt minden előzmény nélkül Jorgosz Karagunisz megszerezte a vezetést a görögöknek, így a második félidőben az oroszok futhattak az eredmény után. Gólképtelennek bizonyult az orosz támadósor, amin a cserék sem segítettek. A továbbjutás a másik meccsen úszott el végleg, ugyanis ha nem nyertek volna a csehek a lengyelek ellen, akkor továbbjuthattak volna az oroszok.

A csoport másik meccsén azonban újabb meglepetés született. A lengyelek jól kezdtek, folyamatosan ostromolták a cseh kaput, már az első negyedórában kitömhették volna az ellenfelet. A csehek fél óra után tértek magukhoz, és a félidő hajrájában már jelentettek némi veszélyt a lengyel kapura. A szünet után a csehek támadtak többet, főként szabadrúgásokból voltak veszélyesek, végül a 72. percben Jirácek szerezte meg a vezetést a cseheknek, a lengyelek pedig hiába hajtottak kétségbeesetten az egyenlítésért, majdnem még ők kaptak gólt. Meglepetésre a két gyengébbnek vélt csapat, a görög és a cseh jutott tovább a csoportból. A házigazda legyelek sereghajtóként zártak.

Görögország – Oroszország 1-0 (1-0)
Lengyelország – Csehország 0-1 (0-0)

Következhet a B-csoport, ahol szintén bármi megtörténhet. Még a két győzelmet jegyző Németország sem mehet biztosra, mert ha kikap Dániától, a Portugália-Hollandia meccs eredményétől függően még akár ki is eshet. Szerinted kik jutnak tovább? Megtetted már tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu oldalon?