Gyenge meccsek, horvát búcsú

Nem túl meggyőző teljesítménnyel jutottak tovább a spanyolok és az olaszok a C-csoportban. A D csoport izgalmasabb lesz? Tippeltél már?

A labdarúgó EB C-csoportjának utolsó fordulójában a biztos kieső írek mellett hárman – spanyolok, olaszok, horvátok – hajtottak a két továbbjutó helyre. A Spanyolország – Horvátország mérkőzés első húsz percén nyomát sem láttuk verejtékes küzdelemnek, leginkább a spanyolok passzolgattak a középpályán. A félidő második felében egy-két kósza spanyol támadás jelezte, hogy van esély gólt látni a meccsen, de komoly gólhelyzet nélkül vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrész is elég gyöszösen indult, még szerencse, hogy a horvátoknak gólt kellett volna rúgniuk a továbbjutáshoz, így ha kicsit megkésve is, de Modric elkezdte szervezni a horvát támadásokat, és néhány ordító gólhelyzetig el is jutottak. A hajrában Bilic szövetségi kapitány további három támadót küldött be, de a 88. percben a spanyolok szereztek gólt, a csereként beálló Jesús Navas pecsételte meg a horvátok sorsát az amúgy tipikus ikszes meccsen.

A másik találkozón az eddig meglehetősen halovány Írország győzelmére még a saját drukkerei sem tettek volna fel komolyabb összegeket Olaszország ellen, mégis az első nagy helyzet az írek előtt adódott. A folytatásban azonban felvette a találkozó a spanyol-horvát meccs ritmusát: olasz mezőnyfölény mellett semmi sem történt a pályán. A jó focira vágyó TV-nézők nyomkodták a távirányítót, váltogattak a két borzasztóan rossz színvonalú mérkőzés között. A félidő hajrájában aztán megszerezték az olaszok a vezetést, Antonio Cassano csúsztatását csak a gólvonal mögül sikerült kirúgnia Duffnak. A második félidő még meddőbb olasz mezőnyfölényt, és kicsivel több helyzetet is hozott, az ír drukkerek pedig magukat szórakoztatták, hiszen csapatuk játéka sok élményt nem okozott nekik. A 90. percben Mario Balotelli biztosította be az olaszoknak a csoport második helyét.

Horvátország – Spanyolország 0-1 (0-0)
Olaszország – Írország 2-0 (1-0)

Jöhet a D-csoport utolsó két meccse. A biztosan hazautazó Svédország Franciaországgal játszik, Anglia és Ukrajna pedig igazi ki-ki meccset játszik egymással. A két továbbjutó helyre itt is ketten pályáznak, szerinted melyik két csapat megy tovább? Tippeltél már az eb.hajraveszprem.hu-n?