Nem ezt a meccset kellett megnyerni

Az esélyesebb Kaposvár otthonában szenvedtek vereséget a foghíjas csapattal kiálló férfi röplabdázóink. Ezekre a mérkőzésekre is szükség van a fejlődés érdekében, ebből az összecsapásból is csak a pozitívumokat kell nézni.

Munkahelyi elfoglaltság miatt Seck György nem tudott a veszprémiekkel utazni, Czintula Mihály pedig bokasérülés miatt volt kénytelen kihagyni a volt csapata elleni meccset. Az első játszmában állva hagyta vendégét a Kaposvár. A jelentősebb játékerőt képviselő somogyiak magabiztosan, végig vezetve nyerték az első szettet (25:12).

A második felvonásban aztán pontatlanabbá vált a hazaiak játéka, míg a veszprémieknél többek között Tóth Tibor erős nyitásaival, Szabó Gábor jó mezőnyözésével, majd azokból az ütők jó megoldásaival sikerült tartani a lépést. 9:9-nél egyenlített a VRC, majd a játszma következő részében sem tudott tetemes előnyt szerezni a Kaposvár. Az edzők több poszton változtattak, a veszprémieknél mindenki lehetőséget kapott. A végére aztán belehúzott a bajnok, ötpontos előnnyel lépett húsz fölé, majd tovább növelve vezetését megnyerte a második szettet (25:16).

A harmadik játszma elején kétpontos előnyt szerzett a Kaposvár, amit aztán tíz pont felett lassan növelni kezdett. A VRC néhol szép megoldásokkal szerezte pontjait a magas blokkokkal és erős nyitásokkal szemben is. Főként Horváth Szabolcs volt eredményes, rendre bejöttek támadásai. A hazaiak továbbra sem vették félvállról a mérkőzést, igaz, több helyen is a cserejátékosok szerepeltek. A szett végére aztán megmutatkozott a különbség, a hazaiak rákapcsoltak a végjátékban, megnyerték a játszmát és egyben a mérkőzést is (25:13).

A bajnokcsapat magabiztosan nyerte a mérkőzést. A Veszprém nem a teljes kezdőjével léphetett pályára, de néhol igen jó teljesítményt nyújtott, és végig tartotta lelkesedését a sokkal jobb és erősebb somogyiak ellen.

Diamant Kaposvár SE - Company Nyelviskola Veszprémi RC 3 : 0 (12,16,13)

Company VRC: Szalai B., Puspán B., Németh E., Nagy A., Tóth T., Horváth Sz.,
csere: Szabó G.(libero), Horváth Á., Dolgos A., Kráml Sz.
Edző: Szabó Gábor