Izzadtságszagú győzelem

A Veszprém FC csapata küzdelmes, kiegyenlített mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a sereghajtó BKV Előre együttese ellen.

A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, a BKV csapata ritkán jött át a hazaik térfelére, és ez a fölény a 12. percben góllá is érett. Egy bal oldali támadást követően Leitold az alapvonalig cselezte magát, onnan visszalőtte a labdát, amely egy vendégjátékosról csorgott a hálóba (1:0). A bakonyiak a gólt követően továbbra is fölényben játszottak, de nagyon helyzetet nem sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt, sőt a fővárosi alakulat váratlanul egyenlített. A 22. percben Mitchel tört be a tizenhatosunkra, ahol Molnár Zoltán és Kiss Máté együttesen mentett szögletre. A beívelt szögletből az ötösnél üresen hagyott Menyhért fejelt a kapu jobb oldalába (1:1). Az egyenlítő találat után a félidő hátralevő része eseménytelenül zajlott, a kapuk nem forogtak veszélyben, csak egy Dóczi lövést jegyezhettünk fel.


Fotó. archív

A második játékrész elején Honma próbálta akrobatikus mozdulattal kapura húzni a labdát, azonban az egy vendég játékos kezében elakadt, a játékvezető sípja az első félidő végi kezezéshez hasonlóan néma maradt. Az 56. percben Szabó jobb oldali szabadrúgása után Császár fejelt a hosszú sarok felé, a vendég kapus azonban nagy bravúrral védett. A 67. percben ismét Szabó ívelt hosszan a vendégek kapuja elé, érkezett Leitold, de fejesét hárította Horváth. Az utolsó tíz percre fordulva megszerezte a vezetést a VFC. Bosnjak tört előre, lerántani sem tudták, remekül ugratta ki a csereként beálló Szöllőskeit, aki ballal szép mozdulattal emelt a kapu jobb oldalába (2:1). A lefújást előtti pillanatokban egyenlíthettek volna a vendégek, de egy szöglet után fejesnél Kiss Máté bravúrral hárított, a kipattanót pedig Molnár Zoltán bombázta ki a gólvonalról.

A Veszprém FC tájékoztatja szurkolóit, hogy egy új sorozatba kezd a jövő héten. A "Szurkolói Est" rendezvényük első állomására kerül sor a Cimbora Kisvendéglőben 2012. október 18-án (csütörtökön) 17,30 órai kezdettel, ahol Vágó Attila és csapat egyik játékosa várja az érdeklődőket egy kötetlen beszélgetésre.

nyilatkozatok

Menczeles Iván: Küzdelmes mérkőzés volt, tudtuk, hogy nehéz lesz, mert a Veszprém eddig nem úgy szerepelt a bajnokságban, ahogy előzetesen eltervezték. Talán nincsenek képességben kiugró játékosaim, de masszív volt a játékunk és a támadásainkat gyorsan tudtuk vezetni. Azonban amíg a kínálkozó lehetőségeinket nem tudjuk kihasználni, addig nem számíthatunk sikerre. A Veszprém jobb játékosállománnyal rendelkezik, de a mai napon mi agresszívabbak, gyorsabbak voltunk. Úgy gondolom, hogy az NB-II-es mezőny közepén kellene elhelyezkednie csapatomnak, de egyelőre ettől távol vagyunk. Meg kell próbálnunk mielőbb előbbre lépni, de ehhez a helyzeteinket be kell rúgni.

Vágó Attila: Nagyon nehéz mérkőzés volt ez számunkra, izzadtságszagú, kínkeserves győzelem volt. A bajnokság előtt hét ponttal többet terveztem az eddigi szakaszra, de sajnos minden találkozó előtt változtatnom kell vagy az összeállításon, vagy a csapat szerkezetén, mert a sérülések továbbra sem kerülnek el bennünket. Nem játszottunk jól a mérkőzésen és sajnos az ellenfélnek voltak komoly helyzetei is, s ha abból egyet is kihasználnak, csak egy pontot tudunk szerezni. A csatársorunkban nem éreztem a gólt, és egy újabb fegyelmezetlenségből kaptuk az egyenlítő találatot. Csapatom tartását azonban jól jelzi, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk a sikerért és összességében megérdemelten győztünk. A Puskás Akadémia ellen nagyon nehéz lesz, hiszen hazai pályán még veretlenek, de bízom benne, hogy a Szabó-Honma páros végre elkapja a fonalat, és meglepetést tudunk szerezni.

Veszprém FC - BKV Előre SC 2:1 (1:1)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Botló (Péter, Hofbauer)

Veszprém: Kiss M. - Nagy Á., Molnár Z., Császár, Bosnjak - Molnár T. (Vágó L., 68. percben), Hevesi-Tóth, Nyitrai (Szöllőskei, 68. percben), Leitold (Hanák, 81. percben) - Honma, Szabó Zs. Vezetőedző: Vágó Attila.

BKV Előre: Horváth G. - Fürjes, Nyárasdi, Menyhért, Sebők I. - Kiss K. (Enyingi, 84. percben), Máj (Eszlátyi, 84. percben), Dóczi, Mayer - Nagy G. (Berki P., 54. percben), Michel. Vezetőedző: Menczeles Iván

Gólszerzők: Leitold a 12., Szöllőskei a 81. percben, illetve Menyhért a 22. percben.