Döntetlen a listavezető otthonában - Puskás Akadémia - Veszprém FC 1:1

A Veszprém FC csapata Felcsúton vetett véget eddigi rossz idegenbeli sorozatának, és ponttal távozott a Puskás Akadémia otthonából.

Kellemes, ideális labdarúgó időben játszották a mérkőzést, melyre már a veszprémi csapattal tarthatott a súlyos sérülése után felépült Tarczy Pál, ő a cserepadon kapott helyet, valamint Nikolin is, akinek Vágó Attila a kezdőben szavazott bizalmat.

A bakonyiakkal kapcsolatos fontos információ, hogy két hónap után visszatért a csapathoz a brazil Thiago, aki pénteken aláírta szerződését a VFC-vel. Thiago így kommentálta a visszatérését: Nagyon örülök, hogy a klub vezetői és a vezetőedző adott nekem egy újabb lehetőséget. Minél előbb szeretném a pályán hozzásegíteni a Veszprém FC-t ahhoz, hogy sikerüljön megvalósítani a bajnokság előtt kitűzött célokat. Nagyon bízom benne, hogy a szurkolók jó szívvel fogadnak majd. Jelenleg a játékengedélyem kiadására várunk, azt követően pedig csak a játékra szeretnék koncentrálni.


Forrás: veszpremfc.hu

A 7. percben Kiss Máté két hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne szerezzen vezetést a PFLA Felcsút, majd pár minutummal később Kleinheisler bombája találta telibe Hevesit, ápolni is kellett, de folytatni tudta a játékot. A hazaiak játszottak mezőnyfölényben, a vendégek nem tudtak veszélyesebb helyzetet kialakítani Czirjék kapuja előtt. A 24. percben Szakály cselezgetett a bal oldalon, beadása a gólvonal előtt gurult végig, a túloldali kapufánál Császár mentett. Tíz perccel az első játékrész vége előtt pár centin múlott a hazai vezető találat. Baracskai 18 méterről elvégzett szabadrúgása a felső kapufán csattant.

A 38. percben Szabó-Bosnjak-Szabó támadás futott végig a pályán, Szabó azonban a kapu előtt nem tudta jól átvenni a labdát, így odalett a gólszerzési lehetőség. A 41. percben megszerezte a vezetést a PFLA. Kleinheisler cselezgetett a tizenhatosunk előtt, már úgy látszott, hogy nem tud mit kezdeni a labdával, aztán gondolt egyet és bődületes gólt ragasztott a kapunk bal felső sarkába. Kiss Máté nem védhette a lövést (1:0). A hazaiak mezőnyfölényben játszottak és megérdemelten vezetnek, de a veszprémi előrejátékban a gól lehetősége benne van.


Fotó: archív

A második játékrész elején váratlanul egyenlített a Veszprém. Nikolin adott be a jobb oldalról és az érkező Homma közvetlen közelről fejelt a hálóba (1-1). Az 53. percben Szakály kapott egy nagyszerű labdát, egyedül törhetett kapura, Kiss Máté azonban hatalmas bravúrral vetődött bele a lövésbe. A felcsútiak továbbra is uralták a játékot, mezőnyfölényüket azonban nem tudták gólra váltani.

A 70. percben Szabó Zsolt megsérült, helyére Vágó Levente érkezett. Két minutummal később Szakály nagyszerű szabadrúgását Kiss Máté hatalmas bravúrral ütötte ki a bal felső sarok elől. A hazaiak az utolsó percekben is rohamoztak, de Kiss Mátén ma lehetetlen volt kifogni, nagyszerű bravúrokat mutatott be a mérkőzésen. A hosszabbításban még egy előrevágott labdával Homma ugorhatott volna ki egyedül, a partjelző azonban tévesen lest jelzett.

Puskás Akadémia - VEszprém FC 1:1 (1:0)

Felcsút, játékvezetők: Varga (Huszár, Török)

PFLA Felcsút: Czirjék - Aposztopulosz, Farkas, Papucsek, Tóth, Margitics, Kleinheisler (Junior a 78. percben), Polonkai, Szakály, Baracskai (Balog az 57. percben), Zsolnai (Soós a 85. percben). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Veszprém FC: Kiss - Nagy, Molnár Zoltán, Császár, Bosnjak - Nikolin (Szöllőskei a 63. percben), Hevesi-Tóth, Nyitrai, Leitold (Mosberger a 63. percben) - Homma, Szabó (Vágó a 70. percben). Vezetőedző: Vágó Attila.

Gólszerzők: Kleinheisler 41. perc, illetve Homma 47. perc.

Sárga lapok: Farkas, Papucsek, Tóth, illetve Nagy, Molnár Z., Mosberger.