Összefogtak a beteg gyerekekért

A Petőfi Színház színészei, a VEDAC atlétái, BKSE kézilabdázói, a VESC kosarasai és Sub Bass Monster is támogatták jelenlétükkel a McHappy Dayt.

November 17-én, szombaton rendezték meg a McDonald’s nemzetközi jótékonysági adománygyűjtő akcióját, a McHappy Day-t, melynek célja, hogy adományokat gyűjtsenek a súlyosan beteg kisgyermekek gyógyulását elősegítő budapesti és miskolci Ronald Házak számára.

Kilenc vidéki helyszínen, Békéscsabán, Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Győrben, Miskolcon, Veszprémben, Tatabányán és Mosonmagyaróváron, valamint Budapesten a Mammutban, a Westendben, a Nyugatinál, az Arénában, az Árkádban és Óbudán található McDonald’s éttermekben 10:00 és 17:00 óra között, óránkénti váltásban zajlott az adománygyűjtés.

A már többéves hagyománnyal rendelkező esemény keretében művészek, sportolók, médiasztárok, közéleti személyiségek, a helyi közösség elismert tagjai azzal járulnak hozzá a jótékonysági rendezvény sikeréhez, hogy az éttermekben személyes jelenlétükkel felhívják a figyelmet az adománygyűjtő akcióra, az ügy fontosságára. A két magyarországi Ronald Ház, a 12 éve működő budapesti és a 7 éve megnyitott miskolci eddig több mint 4.000 családnak biztosított ideiglenes szállást beteg gyermekük kórházi kezelésének ideje alatt.

Veszprémben a Petőfi Színház színészei, Módri Györgyi és Szeles József nyitották a sort, majd a VEDAC olimpikon atlétái – Kovács Tamás maratonfutó és Minczér Albert akadályfutó – következtek. A Balatonfüredi KSE kézilabdázói közül Kis Ákos, Szathmári János és Pásztor István vettek részt az eseményen, a VESC Kosárlabda Szakosztályát pedig Kováts Viktor és Szabó Balázs képviselte. A zenei világból Sub Bass Monster segített az adománygyűjtésben.

A veszprémi emberek segítőkészségét mutatja, hogy a nap végére megteltek az étterem üvegfalai a támogatást jelző, tenyérmintájú matricákkal, valamint az adománygyűjtő perselyek is.