U13 sikerek Budapesten

A Vendel utcai csarnokban került megrendezésre az Unihoki U13 fiú bajnokság soron következő fordulója. A gyíkok nagy reményekkel vágtak neki az útnak, az A-csapat számára a cél a veretlenség megőrzése, míg a B-csapat számára a javuló játék volt a cél.

A küzdelmeket az A-csapat kezdte a Kesjár iskola ellen. Az első percek voltak csak izgalmasak 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán sikerült a korán kelő gyerekeknek tényleg felébredniük és 3 góllal meglépni a budaörsi gárda elől. Ezután begyűjtöttek a gyíkok egy 2 perces büntetést, amit sikerült kivédekezni, de mivel szabálytalanul jött vissza a kiállított játékos a kispadra, újabb 2 perccel meghosszabbodott a kiállítás. Ebből a helyzetből végül a veszprémi gyerekek jöttek ki jobban, mert 2 gólt is sikerült szerezni az emberhátrány alatt. A félidő hajrájában a Kesjár csapata összekapta magát, három szerzett góljukra csak eggyel tudott válaszolni a Lizards, így alakult ki az 5-8-as állás. A második félidőben aztán már nem engedték a veszprémi gyerekek szóhoz jutni az ellenfelet. Nagyon meggyőző játékkal 0-7-re hozták a második játékrészt.

A következő mérkőzésen az ifjabb gyíkok léptek a pályára a Vácis Torpedók csapata ellen. Jól indult a mérkőzés a Lizards számára. 0-2-es előnyüket tovább tudták növelni akkor is, mikor 1-1 kiállításnak köszönhetően 2-2 mezőnyjátékos volt a pályán. Ezen időszakban a Torpedók is megszerezték első góljukat, majd a félidő vége előtt már teljes létszámnál 2 gólosra csökkentették hátrányukat. A 2-4-es félidei eredményből gyorsan 2-5 lett, de aztán jött a filmszakadás. A Torpedók 3 gólt tudtak szerezni válasz nélkül, így egyenlő állásnál törvényszerű volt a veszprémi időkérés. Valószínű nem az volt az edzői kérés, hogy kerüljenek emberhátrányba a gyerekek, pedig ez következett. Az előnyt gólra tudta váltani a budapesti gárda, így a mérkőzésen először Ők vezettek. Nagy hajrával végül sikerült kiegyenlítenie a gyíkoknak. Kár volt kiadni a kezükből egy stabilnak tűnő vezetést, minden elismerésem a Vácis gárdának, aki fel tudtak állni a hátrányból és majdnem meg is nyerték a mérkőzést.

A legkiélezettebb összecsapásnak a nap során a Vajda White Sharks – Lizards FT mérkőzés ígérkezett. Ez a korosztály mindig szoros mérkőzéseket játszott eddig az évek során, most is ezt várta a nézősereg. Óvatosan kezdődött a játék, de a gyíkoknál volt többet a labda. Az első sor nagyon szépen passzolgatva kereste a helyzeteket, majd egy szerzett labdából Orosz Luca szerezte meg a vezetést. Ezek után a második sorból Bódis Máténak is sikerült a labdát begyötörni a gólvonal mögé egy kapu előtti kavarodás során. A mérkőzés következő szakaszában szerezte első gólját a cápák csapata. A gyíkok azonban tovább folytatták a passzolgatós, nyugodt játékukat, amihez egy jó védelem társult. Ennek az eredménye volt a további szerzett 2 gól, majd a félidő vége előtt egy megítélt büntetőből Luca állította be az 1-5-ös eredményt. A második játékrész kiegyensúlyozottabb volt már. Ez köszönhető annak is, hogy a cápáknál Kiki kétszer szerzett egymás után szinte ugyanonnan gólt. Ellene viszont megtalálta az ellenszert a Lizards védelem, míg Lucát nem tudták megállítani a cápák. A csapat szerzett 9 góljából 6-os Ő szerzett. Ennél szebb ajándékot nem is adhatott volna a nagyinak születésnapjára.

A Vajda Iskola eztán a Lizards B-csapata ellen léptek pályára. Nagy volt az öröm, mikor a gyíkok szerezték meg a vezetést, de a cápák nem hagytak eztán kétséget senkiben, hogy ki képvisel jobb játékerőt a pályán. A félidőt záró sípszóig 5 gólt szereztek. A második félidő elején még bírták a kis gyíkok a tempót, de aztán elfogyott a szufla és nem tudtak már koncentrálni a pályán. A cápák a megszerzett 17-3-as győzelemmel vigasztalhatták magukat az A-csapat ellen elszenvedett vereség után.

A Lizards A-csapata a mai napon utolsó mérkőzését a Vácis Torpedók ellen játszotta. A gólgyártást a Torpedók kezdték meg. Kellett ez a pofon, hogy felébredjenek a gyíkok. Az első félidőben Kiss Máté vitte a hátán a gyíkok csapatát. A Lizards 6 góljából csak egy esetben nem vett részt a pontszerzésben. A második félidőben, a megnyugtató előny birtokában már taktikai elemeket is gyakoroltattak az edzők a gyíkokkal. Lehozták a kapust és négy mezőnyjátékossal játszottak. Ez a felállás első alkalommal nem hozta meg a sikert, sőt, a Torpedók megszerezték 2. góljukat az üres kapunak köszönhetően. A veszprémiek nem adták fel, a félidő során a 4 mezőnyjátékos felállásból sikerült 3 gólt szerezniük és nem kaptak több gólt. Egyszer ugyan utolsó emberük fejjel védett, aminek büntető lett az eredménye, amit kapusuk hárított, emberhátrányban pedig még tovább tudták növelni előnyüket.

A nap utolsó mérkőzése nagy csatát hozott megint A BDSE és a Lizards B között. A Lizards-nál Trombitás Balázs térdelt a kapuba, ami elsőre furcsa döntésnek tűnt, mivel eddig nagyon sokat tudott hozzátenni a játékhoz mezőnyben. A mérkőzést látva azt kell mondjam, jó döntés volt, sok jó védésével, gyors reflexével nagyban hozzájárult a csapat jó szerepléséhez. Az első félidő úgy alakult, mint a Torpedók ellen, 2-4-es eredményt mutatott az eredményjelző. A Lizards szerzett 4 góljából kettőt olyan játékos szerzett, aki az első és a második mérkőzésen a kapuban volt. A második félidő is kezdett kísértetiesen hasonlítani az első mérkőzésre. A Kesjár csapata 2 szerzett góllal kiegyenlített, újra nyílttá téve a küzdelmet. Most az időkérés alatt jobban sikerült a fejekben rendet rakni. Nem telt el egy perc, mikor újra a gyíkok vezettek. Ezután a budaörsi gyerekeknek sikerült a fordítás, 1 góllal 6-5-re vezettek. Egy kiállítást követően a gyíkok nagyon gyorsan gólra váltották az előnyt, így újra egyenlő volt az állás. A hajrá a veszprémi gyerekeknek sikerült jobban, ezzel szereztek a nap során győzelmet is a döntetlen és a vereség mellé.

Mindkét csapatunk hozta azt az eredményt, amit célul tűztünk ki a nap előtt. A-csapatunk megőrizte veretlenségét, B-csapatunk pedig egyre jobb játékot mutat, a kicsik egyre jobban mozognak és határozottabbak a pályán.

Keret, Eredmények:

"A" csapat - Orosz Luca, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Tótik Simon, Trombitás Anna, Réti Anna, Réti Péter, Bódis Máté, Fertig Dávid, Tóth Imi

"B" csapat - Trombitás Balázs, Kiss Csenge, Pintér Márton, Tóth Péter, Kiss Csongor, Bögi Levente, Török Csongor, Kiss Virág, Tótik Loretta, Maier Péter

10:00 Ares – Vajda
10:40 BDSE – Lizards "A" 5-15
11:20 Vácis – Lizards "B" 6-6
12:00 Ares – BDSE 11-10
12:40 Vajda – Lizards "A" 4-9
13:20 Vácis – Ares 11-6
14:00 Vajda – Lizards "B" 17-3
14:40 Vácis – Lizards "A" 2-12
15:20 BDSE – Lizards "B" 6-7

Forrás: trampolin.hu