Veretlenül zárták a hazai játéknapot

A floorball OB III alsóházi rájátszásának második fordulójában először a Corvinus ellen játszottak döntetlent a Gyíkok, majd három góllal legyőzték a Siketek SC-t.

Lizards FT - Corvinus 2-2
Három sorral tudott felállni a csapat, így az volt a cél, hogy sok cserével egy pörgős játékot mutassunk. Az első harmad gólnélküli döntetlenje után a másodikban sikerült két buta gólt kapni. Annyira akart támadni a csapat, hogy a védekezésben sokszor sikerült emberelőnyt kialakítania a labdát szerző Corvinusnak. Nagyon görcsösen játszott mindenki a Lizards-ból. Még a rutinosabb játékosok is sokszor veszítették el a labdát, nem sikerült egy tiszta gólhelyzetet kialakítani. Tótik Sándor kapusunknak sokat köszönhetünk, sok góltól mentette meg a gyíkokat. A harmad hajrájában aztán végre összejött a két edző összjátékából a várva várt gól. Az utolsó játékrész sem mutatott jobb képet. Az egyetlen pozitívum, hogy talán először nem változott a sorok felállás két harmad között. Második gólunkat egy kapu előtti nagy kavarodásból sikerült valahogy bekotorni. A mérkőzés végét szerette volna még egy kicsit megpörgetni a Lizards, de két buta szabálytalanságnak köszönhetően az utolsó két percet emberhátrányban töltöttük, abból ez utolsó percet kettős hátrányban. Így már az is dicséretes, hogy nem tudott újabb gólt szerezni a Corvinus.

Neumann Szada - Rudas FT "B" 1-5
A Rudas folyamatos nyomás alatt tartotta a Neumann csapatát. A védelemnek köszönhető, hogy nem született nagyobb arányú győzelem.

Siketek SC - Lizards FT 10-13
Ezen a mérkőzésen már jobb volt a helyzetek kihasználása a Lizards részéről, de a siketek csapatából a 14-es számmal játszó játékost nem sikerült semlegesíteni. Szinte az összes gólt Ő szerezte. Még mindig nagyon elől maradt a támadó sor, nem zártak vissza, a hátvédek is többször hibáztak a labda felhozatala során, szinte gólpasszt adva az ellenfélnek. Ezen mindenképp javítani kell a jövőben, mert a kapkodós játék majdnem megbosszulta magát. 9-5-ös előnyt sikerült a harmadik harmadban úgy leépíteni, hogy 9-10-re már az ellenfél vezetett a játékrész derekán. Egy időkérés kicsit rendet tett a fejekben és a végén egy simának tűnő győzelmet könyvelhetett el a hazai csapat, bár nem lehet azt mondani, hogy ezt a sikert egy szép játékkal érték el.

Corvinus FT - Rudas FT "B" 6-7
A Corvinus csapata mintha lemásolta volna a Lizards előző mérkőzését. a második harmad végén még 6-2-re vezettek, majd az utolsó játékrész hajrájára sikerült az előnyüket nullára olvasztani. A Rudas nagyon küzdött, mindent megtettek a győzelem érdekében, de a Corvinus sem szeretett volna még egyszer pontot veszíteni. Összekapták magukat és a 17. percben megszerezték a vezető gólt. Az előnyüket pedig okos játékkal tudták megtartani, nem engedték, hogy a dunaújvárosiak újabb támadást építsenek.

Neumann Szada - Siketek SC 2-15
Egy csendesebb első harmad után a Siketek nagyon elkapták a fonalat, szép passzokkal tiszta helyzeteket tudtak kialakítani, amiket könyörtelenül kihasználtak. Végig Ők uralták a játékot, nem kapkodtak, ami talán annak is betudható, hogy egy cserével játszották végig mindkét mérkőzésüket. A harmadik harmad aztán már örömjáték volt, a Neumann védelme szétesett, a Siketek pedig a kontrákból egyre másra szerezték a gólokat. A nap legsimább győzelmét produkálták a srácok.

Keret

Horváth Gábor - sérült, Brotscholl Zoli, Benkő Richárd, Kasza Balázs, Tóth Imre, Kovács László, Hajas Nándor, Vonderviszt Fülöp, Berki-Müller Ákos, Tótik Sándor, Kiss Zoltán, Orosz Tamás, Kuti Balázs, Bócsa Marci, Kiss Szilveszter, Kolossváry Dávid, Knór Gábor, Kovács Tamás

Forrás: trampolin.hu

3

Képgaléria