Veretlen Futótüzek

Veretlenül zárt a Veszprém Wildfires amerikai focicsapata a Westbowl elnevezésű amerikai futball aréna bajnokság első fordulójában.


Képgaléria a cikk végén

Vasárnap a Március 15. úti sportcsarnok adott otthont az eseménynek, ahol a házigazda Veszprém mellett, a Kaposvár, a Komló, a Pécs és a Zalaegerszeg csapatai mérték össze tudásukat. Körmérkőzéses rendszerben zajlott a torna, a csapatok saját zenéjükre vonultak be, ezt követően a kapitányok sorszámot húztak, majd a korábban elkészített sorsolás szerint zajlottak a kétszer tíz perces meccsek, csapatonként öt játékvezető felügyelete alatt, 7-7 fős csapatok részvételével.

A házigazda Veszprém kezdte a mérkőzést a Komló Miners csapata ellen, amelyet úgymond bemelegítésnek 14:0 arányban nyertek meg. Utána következett a bakonyiak riválisa, a Zalaegerszeg Predators elleni mérkőzés, melyen szintén 14:0-s veszprémi győzelem született.

Délután a Mecsek Mountainerz ellen folytatódott a küzdelem, itt a Kurucz-Jánvári edzőpáros irányította bakonyi alakulat kiütéses, 32:0-s eredményt produkált. Az utolsó mérkőzést a Kaposvár Goldenfox ellen játszotta a veszprémi Futótüzek, 16:6-os győzelmet szerezve a tornazárón. Le a „sisakkal” a veszprémi srácok előtt, szinte csak egy vendégcsapat tudott az alapvonalig pontot szerezni.

„Köszönjük a nézőknek a biztatást. Nagyon jó volt újra hazai pályán játszani, ezt az egész csapat nevében mondhatom. Embereket nem emelnék ki a csapatból, egy csapatként küzdöttünk, és vittük végre a játékokat, az Offense (támadó) és a Defense (védekező) is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de szeretnénk még jobban teljesíteni az elkövetkezendő fordulókban” - értékelt Pető János, játékos.

A torna végeredménye: 1. Veszprém Wildfires, 2. Zalaegerszeg Predators, 3. Komló Miners, 4. Kaposvár Goldenfox, 5. Mecsek Mountainerz

November 10-én vasárnap tovább folytatódnak a küzdelmek, ezúttal Zalaegerszeg ad otthont a második fordulónak. A torna fináléját Kaposváron bonyolítják le.

galeria_408

Képgaléria