Két remek mérkőzést játszottak a Gyíkok

A Lizards Floorball Team U14-es és U16-os csapata hazai pályán fogadta a Cartoon Heroes együttesét, felemás eredményekkel.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

A fiatalabbak kezdték meg a játékot a Stadionban vasárnap reggel. A hazaiaknál a keret minden tagja meghívást kapott az edzőktől. A kispad nagyon hosszú lett, de az első játékrészt nem bízták a Gyíkok a véletlenre. A kezdő sor 1 perc után elkezdte a gólgyártás Orosz Luca révén. Ezt egy hoszabb gólszünet követte. A csapatok egymásnak feszültek, de a hazaiak fölénye érezhető volt. A Mesehősök tartották magukat, de a 13. perc végén Fertig Dávid talált be az ellenfél kapujába. Őt követte még Bögi Levente, aki szemfüles módon, a rövidet jól megnézve jutatta a labdát a hálóba. A második 15 percben pályára léptek a fiatal gyíkok, akik meghálálták az edzői bizalmat. Közülük az első harmadban is eredményes Dávidot kell megemlíteni, aki a 6 gólból 3-at lőtt. Mellette Pintér Marci, Kiss Máté és Tóth Imi volt eredményes. A Rajzfilm figurák is betaláltak Simi kapujába, aki ettől függetlenül nagyon jól védett az egész mérkőzésen. Az utolsó harmadban még egy gólt lőttek a veszprémiek.

Lizards FT - IBK Cartoon Heroes 10-1 (3-0, 6-1, 1-0)

Pontszerzők: Réti Anna, Tóth Imre (1+0), Orosz Luca (1+0), Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál, Tótik Simon, Bódis Máté, Kiss Csenge, Balázs Levente, Réti Péter (0+1), Fertig Dávid (5+0), Trombitás Anna (0+2), Bögi Levente (1+1), Kiss Csongor, Pintér Márton (1+1), Tóth Péter (0+1), Tótik Loretta
Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Az U16-os mérkőzés nagyobb iramban indult el. Az ellenfélnél több olyan játékos is van, aki a felnőtt I. osztályban játszik már. Ez játékukon is látszott. Gyorsaságban, fizikumban, ütközésekben is előttünk jártak. A Gyíkok felvették az iramot, de 19 másodperc alatt gólt kaptak. Gyors válasz volt Kasza Balázstól, aki hátulról indulva hatalmas bombát lőtt félpályáról. A gólöröm nem tartott sokáig, mivel a kapu előtt elvesztett labdát a szemfüles ellenfél könyörtelenül beverte. Fej-fej mellett haladt a játék. 3:30-kor az ellenfél kapuja előtti keveredésből Bódis Máté jött ki jól, nem hibázott. Ezt követően ellenfél 3-at, a Gyíkok pedig 1 gólt lőttek Kiss Máté révén. A második részben is folytatódott a kemény játék. A Lizards kevés ilyen hajtós, mérkőzést játszott az idén. Kell a sok ütközés, csak így lehet megtanulni a kemény játékot. A CH 5-öt lőtt, mi nem tudtunk eggyel sem válaszolni. A Gyíkok állták a sarat jobb ellenfelünkkel szemben.
A harmadik játékrészben 3-3 lett az eredmény. Praznovszky Pál, Horváth László és Kasza volt ismét eredményes.

A mérkőzésben kiemelném az emberelőnyös gólunkat, amit egy perc alatt sikerült összehoznunk. Továbbá Réti Panni kiváló szereplését, aki magabiztosan felvette a küzdelmet az U16-os mezőnyben - értékelt Kovács Tamás, az egyesület elnöke.

Lizards FT - IBK Cartoon Heroes 6-13 (3-5, 0-5, 3-3)

Pontszerzők: Hajas Nándor (0+2), Kasza Balázs (2+0), Kovács Áron, Horváth László (1+2), Balogh Roland, Réti Anna, Tóth Imre, Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál (1+0), Tótik Simon, Bódis Máté (1+0), Balázs Levente
Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán