Soha nem látott közelségben a feljutás

A VESC Lizards OBI/B-ben szereplő floorballosai veretlenül zárták a bajnokság alapszakaszát, így néhány mérkőzésre kerültek attól, hogy az első osztályba kerülésért küzdjenek. Az őszi menetelésről és a jövőbeni célokról az együttes csapatkapitányával, Dallos Dániellel beszélgettünk.

- Már elég régóta azért küzd a csapat, hogy feljebb lépjen a bajnokságban, végig azért hajtottunk, hogy ez sikerüljön. Arra számítottunk első sorban, hogy az alapszakaszt hibátlanul zárjuk, tehát minden csapatot legyőzünk. A nyári felkészülésünk jól sikerült, a fizikai és a technikai alapozás is rendben ment – mondta határozottan Dallos.

Új játékosok is érkeztek a nyáron a csapathoz, három mezőnyjátékos és egy kapus jött Ajkáról, miközben a kapus, Rabb Gergely távozott. Az érkezők között volt az a Balogh Bence, aki az alapszakasz pontkirálya lett 37 ponttal (28 gól és 9 assziszt) és Tölgyesi Attila, aki 35 ponttal (20 gól és 15 assziszt) alig maradt el Bence mögött a ranglistán.

- Mellettük a kapuba igazoltuk Kanczler Ádámot, illetve még mezőnyjátékosként Cseh Róbertet. Mind a négy játékos remekül játszott az alapszakasz során, sokat nyertünk velük, jól beépültek a csapat játékába, ennek köszönhetően sikerült százszázalékosan teljesítenünk az alapszakaszban – érvelt a csapatkapitány.

Sajnos úgy tűnik, hogy az idény végén Balogh Bence elhagyja az együttest, és az OBI-es és OBII-es csapattal is rendelkező Komáromhoz igazol, de ez a tanulmányainak folytatásától függ.

- Mivel nagyrészt egyetemi csapat vagyunk, a Pannon Egyetem hallgatói alkotják a csapat többségét, így onnan is próbálunk játékosokat meríteni, persze ez nem egyszerű. Az ősz során két játékost sikerült az egyetemről „igazolni”, akik a bajnokság előre haladtával egyre jobban beépültek a csapatszerkezetbe – mondta Dallos, aki szerint az idei bajnokság valamivel gyengébb a tavalyinál, a veszprémiek kiemelkedett a mezőnyből, míg a többi gárda nagyjából azonos játékerőt képvisel.

- Nagyon jól játszottunk minden összecsapáson, összeszedettek voltunk, erőnléttel is tovább bírtuk ellenfeleinknél, de a felkészülésünk tudatában bíztunk ebben. A második helyezett Paks ellen mindkétszer magabiztos győzelemmel hagytuk el a pályát, két nagyon nehéz mérkőzésünk volt az idény során, a Rudas elleni idegenbeli, és az Ares HC elleni hazai összecsapás, melyeket csak egy gólos különbséggel sikerült hozni. Mindkettő összecsapás fordulatos volt, hol mi, hol az ellenfelünk állt jobban, de a végjátékban jobban sikerült koncentrálnunk, így ezeket a mérkőzéseket is sikerült a javunkra eldönteni – számolt be az összecsapásokról Dallos.

- A rájátszás első körében kiemeltek voltunk, az elődöntőben a bajnokságból már jól ismert Arec HC ellen vesszük fel a küzdelmet. Az alapszakaszban már kétszer sikerült őket legyőzni, így az oda-visszavágós párharcnak is mi vagyunk az esélyese. Továbbjutás esetén a döntő következik, ami szintén két mérkőzésből áll, ha ezt is sikerrel veszi a csapat, akkor jöhet az első osztályba jutásért az osztályozó, az OBI 8. helyezettjével. Ennek a csapatnak a kiléte még nem ismert, de reméljük, hogy azzal a Neumann Kartallal csaphatunk össze a feljutásért, ahol volt játékostársunk, Tóth Zoltán kergeti a labdát.

A feljutás kiharcolása azonban csak az első lépés, de a pénzügyi háttér biztosítása legalább ilyen fontos, elengedhetetlen feltétel.

- Reálisnak látom, hogy elinduljuk a legjobbak között, az egész csapat szeretné, ha az első osztályban játszanánk, és remélhetőleg az egyetem is a nemes cél mellé áll. Jövőre átszervezik az egész bajnoki rendszert, így az első osztályt Extraligának fogják hívni, ahol az ország legjobb nyolc csapata indulhat majd, köztük reméljük, hogy a Lizards is. Szponzoraink egyelőre nem nagyon vannak, sajnos a floorball még kevésbé ismert sportág Magyarországon, így jelenleg egyedüli támogatónk a Pannon Egyetem. Az első osztályban talán lesznek cégek, akik a jó játékot látva mögénk állnak – mondta Dallos.

Az elődöntőben a VESC Lizards ellenfele a fővárosi Ares HC "B" együttese lesz. Az első mérkőzésre április 11-én 16 órától kerül sor a Stadion Munkacsarnokában, a visszavágóra pedig egy héttel később Budapesten. A másik ágon Paksi Floorball Klub - Rudas Floorball Team elődöntő várható.